Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira sözleşmelerinde yeni dönem! İşte detaylar...

Ev sahibi ve kiracılar dikkat: Kira sözleşmelerinde yeni dönem! İşte detaylar...
Kira sözleşmelerine dair yeni bir sistem uygulamaya konulacak. E- devlet üzerinden gerçekleşecek olan yeni sistemin 2024 yılında uygulamaya konulacağı ifade ediliyor. Yeni sistemde neler değişti? Hangi aşamalar var? Avantajları ve dezavantajları neler? İşte tüm detaylar…

KİRA SÖZLEŞMELERİNDE YENİ DÖNEM: UZMANI DETAYLARI AÇIKLADI

Milyonlarca kiracı ve ev sahibi ilgilendiren kira sözleşmesinde yeni sistem için hazırlıklar sürüyor. Düzenleme 2024 yılında tamamlanmış olacak. Yeni sistemle birlikte kira kontratları online hale gelebilir.

Hazine ve Maliye Bakanlığınca hazırlanan ve 2023-2025 dönemini kapsayan Kayıt Dışı Ekonomiyle Mücadele Eylem Planı yürürlüğe konuldu. Plan döneminde toplumsal refah düzeyinin artırılması, adil gelir dağılımının ve ekonomik istikrarın sağlanması, diğer makroekonomik göstergelerin iyileşmesi yoluyla haksız rekabetin önlenmesi amaçlanıyor.

Kira sözleşmelerinin e-Devlet Kapısı üzerinden düzenlenmesi sağlanırken, Türkiye Gayrimenkul Değerleme Bilgi Sistemi kurulacak.

 

KİRA SÖZLEŞMELERİ ONLİNE OLUYOR

Taşınmaz değer haritalarının oluşturulması amacıyla Tapu ve Kadastro Bilgi Sistemi’ne entegre sistemle, taşınmazların toplu değerleme modeli ile değerinin belirlenmesi sağlanacak. Düzenleme, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanacak.

“WEB TAPU ENTEGRASYONLU ALTYAPIYA İHTİYACIMIZ VAR”

Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı, “Kira konusunda yaşanan anlaşmazlıkları azaltmak için merkezi bir bilgi sistemi kurulabilir. Kira Takip Sistemi adı verilebilecek bu sistem ile kira kontratları online hale getirilebilir. E-devlet ile entegre olacak sistem ile kira değer haritalarının oluşması, kurumlar arasında entegrasyon, artışların kontrolü sağlanabilir. Ticaret Bakanlığı tarafından yetki belgeli emlak işletmeleri ile taşınmaz kimlik numaraları üzerinden web tapu entegrasyonlu bu altyapıya ihtiyacımız var. Bu konuda Taşınmaz Ticareti Bilgi Sistemi (TTBS) üzerinden hızlı bir şekilde uygulama yapılabilir. Kira bedellerine ilişkin bankalarda özel hesaplar açılabilir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar