Orta Gelirliye Konut Projesi'nin detayları bugün belli olacak!

Orta Gelirliye Konut Projesi'nin detayları bugün belli olacak!
Dar gelirli aileler için başlatılan Orta Gelirliye Konut Projesi’nde detaylar bugün belli olacak.

BUGÜN AÇIKLANIYOR: ORTA GELİRLİYE KONUT PROJESİ’NDE KRİTİK GÜN!

Orta Gelirliye Konut kampanyasının ayrıntıları bugün saat 10''da açıklanacak. Taksitler ne kadar süre olacak? Faiz oranları ne kadar? Kimler faydalanabilecek? Şartları neler? Tüm bu soruların cevabı bugün açıklanacak.

Yeni konut kampanyasına son şekli verildi. Orta gelirliler için sosyal konut projesinin ayrıntılarını, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum bugün saat 10''da açıklayacak.

FAİZLER NASIL OLACAK?

Edinilen bilgiye göre, konutun değerine göre farklılaşan faiz oranlarının uygulanacağı bir kampanya yürütülecek.

Kampanya kapsamında konut kredi faizlerinin yüzde 1''in altında olacağı ve gelire göre kademeli uygulanacağı belirtiliyor.

 

“KREDİ ORANLARI YÜZDE 1''İN ALTINDA OLACAK”

Orta gelirliye konut kampanyasında uygulanacak kredi faiz oranlarına ilişkin açıklama yapan Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, "Kredi oranları yüzde 1''in altında olacak. İki bakanlık olarak konut fiyatlarına yönelik tedbir alıyoruz. Bizim amacımız birincisi konut edinilmesini sağlamak, ikincisi haftaya salı günü açıklayacağımız KGF paketimizle konut üretimi yapanları desteklemek. kampanya oldukça güçlü olacak." dedi.

Orta Gelirliye Sosyal Konut prejesinde kredi faizinin ödeme süresinin uzun tutulması gündemde. Açıklanacak kampanya ile birlikte 15 yıl taksit imkanının da sunulması bekleniyor.

Kampanyanın hedeflerinden biri, ihtiyaç sahiplerini ev sahibi yapmak. Bu kapsamda, İlk kez ev sahibi olacaklara ayrıcalık tanınacağı belirtiliyor.

Bunun için de sosyal konut projesinde olduğu gibi, gelir sınırı şartı belirlenmesi bekleniyor.

Kredi Garanti Fonu''ndan bugüne kadar kurumlara ve şirketlere sağlanan kefaletin, bireysel ayağının başlaması da gündemde. Bu kampanyadan faydalanacaklar için bir kefalet sisteminin kredi garanti fonu ile devreye girmesi bekleniyor.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar