TOGG'un fiyatı ne kadar olacak? Bakan açıkladı...

TOGG'un fiyatı ne kadar olacak? Bakan açıkladı...
Yerli ve milli üretim araç olarak duyurulan TOGG'un piyasaya sürülmesine artık sayılı zaman kalırken araçların fiyatı da merak konusu oldu. TOGG'un fiyatı hakkındaki sorulara yanıt veren Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, "Piyasadaki C segment SUV araçları ile benzer olacak" dedi.

'TOGG'UN FİYATI NE KADAR OLACAK?' SORUSU YANIT BULDU

Türkiye''nin merakla beklediği yerli ve milli olarak lanse edilen TOGG için artık çok kısa bir süre kaldı.

Aracın önümüzdeki yıl yollarda olması beklenirken, otomobiller hakkında en çok tartışılan konulardan birisi de ''Fiyatı ne olacak?'' tartışması.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, katıldığı bir televizyon programında TOGG''un fiyatına ilişkin yaptığı açıklamada "Piyasadaki C segment SUV araçları ile benzer olacak" dedi.

Bakan Varank, "Nereye gidersek gidelim ''Sayın Bakanım TOGG almak istiyoruz, bizi listeye yazar mısınız?'' diyor" diyerek resmi bir talep toplama tarihinin belli olmadığını söyledi.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Varank, TOGG''un 2025 yılında yüzde 65 oranlarında yerliliği yakalayacağını ifade etti.

Bakan Varank, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan''ın 29 Ekim''de Gemlik''teki tesisin açılışını gerçekleştireceğini hatırlatarak, "İlk seri üretim araçlar banttan inmiş olacak. Biz ona hummalı şekilde hazırlanıyoruz" şeklinde konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar