"Fiyatını sorma" denilmişti: Bakan TOGG'un maliyetini açıkladı

"Fiyatını sorma" denilmişti: Bakan TOGG'un maliyetini açıkladı
Sanayi ve Tekonoloji Bakanı Mustafa Varank, Erdoğan'ın "Fiyatını sorma" dediği TOGG için fiyat aralığı söyledi.

BAKAN TOGG'UN MALİYETİNİ AÇIKLADI

Yerli ve milli otomobil TOGG 29 Ekim''de seri üretime geçiyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan “Fiyatı sorma” diyerek fiyatını gizli tutmuştu.

Fiyatın 1,5 milyon liradan fazlaya çıkacağı iddia edilirken, TOGG için Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, önemli açıklamalar geldi. Bakan Varank, yerli otomobil TOGG''un fiyatıyla ilgili iddialı konuştu.

Seri üretimin 29 Ekim''de başlayacağını hatırlatan AKP''li Bakan Varank, TOGG''un fabrikası ile ilgili detayları paylaştı. Varank, "TOGG''un fabrikası 2025 yılında tam kapasite çalışacak" dedi.

''TOGG''un fiyatı ne kadar olacak?'' sorusuna da yanıt veren Bakan Varank, "TOGG''un fiyatı, rakibi olan elektrikli araçlara göre çok ucuz olacak. Daha az bakım ihtiyacı ve masrafı olacak" açıklamasını yapmıştı.

FİYATI 450 BİN OLARAK DUYURULMUŞTU

Habertürk yazarı Fatih Altaylı TOGG CEO''su Gürcan Karakaş ile fabrika inşaatı sırasında yaptığı gezi sonrası, TOGG''un maliyetinin 40 bin Euro (450 bin TL) olacağının tahmin edildiğini aktarmıştı. Altaylı, Euro 11,75 lira civarında seyrederken yaptığı yorumda "Euro daha fazla artarsa ben bile alamam" demişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar