Tarih yaklaştı! Bunu yapın ceza ödemeyin

Tarih yaklaştı! Bunu yapın ceza ödemeyin
Yıl sonuna doğru evcil hayvan sahipleri için açıklama yapıldı. Duyurulan açıklamada 2022’nin sonuna kadar evcil hayvanlara çip taktırması gerektiği açıklandı. Uygulamayanlara ise para cezası kesileceği belirtildi. Yaşanan çip tedariği sıkıntısından dolayı süre uzatılacak mı? İşte yanıtı…

TARİH YAKLAŞTI! CEZA ÖDEMEMEK İÇİN BUNU YAPIN!

2022’nin sonlarına yaklaşırken hayvan sahipleri uyarıldı. Açıklamaya göre 1 Ocak 2023 tarihine kadar evcil hayvanlara çip taktırılması gerektiği belirtildi.  Ankara bölgesi Veteriner Hekim Odası Genel Sekreter İsa Yıldırım, yaptığı açıklamasında, ““Muhakkak süre uzatımına ihtiyaç var. Bizim bakanlıktan talebimiz, en az 6 ay olmak üzere süre uzatımı yapılması” dedi.

“KİMLİKLENDİRİLME ÇALIŞMASINDA SONA GELİNDİ”

Ankara Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Genel Sekreteri İsa Yıldırım yaptığı açıklamada, 5199 sayılı ‘Hayvanları Koruma Kanunu’ gereğince 2018 yılından itibaren başlayan kedi, köpek ve gelinciklerin kimliklendirilmesi çalışmasında sona gelindiğini vurguladı.

EK SÜRE İSTENDİ

31 Aralık’ta sonra erecek PETVET uygulamasına başvuruların uzatılması yönünde talepte bulunduklarını söyleyen Yıldırım, “Süre uzatılacak mı, uzatılmayacak mı; bunu bilemiyoruz. Buna bakanlık karar verecek. Şu anda Türkiye’de yaklaşık 800 bin hayvan kimliklendirilmiş. Türkiye’de 5 milyon sahipli kedi, köpek olduğunu düşünürsek yaklaşık yüzde 16’sını henüz kimliklendirebilmiş durumdayız. Yıl sonuna kadar artışla beraber bu rakamın yüzde 20’ye ulaşacağını düşünürsek yüzde 80’lik bir kısım maalesef kimliklendirilmemiş olacak. Onun için muhakkak süre uzatımına ihtiyaç var. Bizim bakanlıktan talebimiz en az 6 ay olmak üzere süre uzatımı yapılması. Hayvan sahiplerinin de bu süre uzatıldığı takdirde ‘yeniden uzatılır’ diye düşünmeden, cezai müeyyide ile karşılaşmadan hayvanlarını kimliklendirmelerini istiyoruz” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar