Trafik cezası olanlar dikkat! Kontrol etmezseniz 10 katını ödeyeceksiniz

Trafik cezası olanlar dikkat! Kontrol etmezseniz 10 katını ödeyeceksiniz
Birçok trafik cezası için artık normal tebligat süreci uygulanmayacak. Elektronik ortamda tebligatlarına dikkat etmeyen sürücüler ceza süresini geçirmeleri halinde ceza tutarının 10 katını ödemek durumunda kalacak.

Hazine ve Maliye Bakanlığı dijital mecraları etkin kullanarak işlem hızı ve maddi tasarruf sağlandığını belirten bir açıklama yayınladı. Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Gelir İdaresi Başkanlığı’nca geliştirilen elektronik tebligat uygulaması ile sadece posta masrafından 1,8 milyar TL tasarruf edildiğini açıkladı.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, Bakanlığın açıklamasını Twitter hesabından değerlendirerek, "Bakanlığımıza bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen Elektronik Tebligat uygulaması ile hem elektronik ortamda tebliğ ettiğimiz 105 milyon belgenin tebligatına ilişkin süreçleri etkinleştirdik, hem de sadece posta masrafından 1,8 milyar TL tasarruf sağladık." dedi.

Bakan Nebati, Twitter hesabından yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı;

Bakanlığımıza bağlı Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından geliştirilen elektronik tebligat uygulaması ile hem elektronik ortamda tebliğ ettiğimiz 105 milyon belgenin tebligatına ilişkin süreçleri etkinleştirdik hem de sadece posta masrafından 1,8 milyar TL tasarruf sağladık.

E-Tebligat uygulamasından 5,9 milyon gerçek kişi ve 1,2 milyon tüzel kişi olmak üzere 7,1 milyon mükellefimiz ücretsiz olarak faydalanabiliyor. Uygulamayı gönüllü olarak kullanan çok sayıda vatandaşımız da bulunuyor.

E-Tebligat uygulaması üzerinden Vergi Denetim Kurulu, Ticaret Bakanlığı ile Kültür ve Turizm Bakanlığının yanı sıra Emniyet Genel Müdürlüğü ve Jandarma Genel Komutanlığımıza ait belgeler de tebliğ edilebiliyor.

Bugüne kadar diğer kurumlar için 4 milyona yakın belgeyi elektronik olarak tebliğ ettiklerini kaydeden Bakan Nebati, şu ifadeleri kullandı;

Bu yıl içinde başlayan uygulama ile e-Tebligat uygulaması kapsamında olan mükelleflerimiz adına düzenlenecek trafik para cezaları da elektronik olarak tebliğ edilecek. Söz konusu uygulamanın hayata geçmesinde katkısı olan tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bakanlık olarak hem mükelleflerimizin hem de diğer kamu kurumlarımızın süreçlerini kolaylaştıracak uygulamaları hayata geçirmeye devam edeceğiz.”


AVRASYA TÜNELİ KULLANANLAR DİKKAT

Trafik cezası konusunda vatandaşların en çok şikayet ettiği konuların başında Avrasya Tüneli''nde kesilen cezalar gelmekte. 2022 yılı itibariyle 53 lira olan geçiş ücreti, araçta HGS bakiyesi olmaması halinde 14 gün içerisinde ödenmek zorunda. 14 gün içerisinde ödeme yapmayan sürücülere hiçbir tebligat yapılmadan doğrudan geçiş bedelinin 4 katı ücret ve ilaveten ortaya çıkan rakam kadar da dosya masrafı yansıtılıyor. Böylece Avrasya Tüneli''nden geçiş yapan birisi yalnızca 1 ay boyunca ödeme yapmasa bile 53 liralık geçiş bedelini yaklaşık 550 lira olarak ödemek zorunda kalıyor. Avrasya Tüneli''nden aldığınız cezalar hakkında bilgilendirilmek için sisteme üye olmak ve telefon numaranızı kaydetmek zorundasınız. Birçok vatandaşın bilmediği bu uygulama nedeniyle sürücüler, haberlerinin olmadığı cezalar için 1 aylık sürede geçiş bedelinin 10 katını ödemek mecburiyetinde kalıyor. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar