Taraf olmayan bertaraf olur dedi: Yılmaz Vural’dan milletvekili itirafı

Taraf olmayan bertaraf olur dedi: Yılmaz Vural’dan milletvekili itirafı
Yılmaz Vural, katıldığı bir programda futbol siyasallaştığını belirterek önemli açıklamada bulundu.

AYŞE ESER KUŞATA-GÜNBOYU

Türk futbolunun başarılı ama yeteri kadar değer görmeyen teknik direktörü Yılmaz Vural, renkli kişiliğiyle birçok sporseverin sevgisini kazanmış durumda.

Yaptığı açıklamalarla ve tavırlarıyla güldüren Vural, bu seferki açıklamasında şaşırttı.

Sözcü TV’den Simge Fıstıkoğlu’nun konuğu olan Vural, futbolun siyasallaştığını söyledi:

“Son yıllarda maalesef futbol çok siyasallaştı. Taraf olmayan bertaraf olur lafı var ya, futbolda çok geçerli. Biz de tarafsız kalmaya çalışıyoruz. Spor ve siyaset olmaz diye düşünenlerdenim ben. Çünkü bizi sağcısı da, solcusu da, muhafazakır da, hepsi bize sempatiyle bakıyor. Spor adamı yapmamalı diye düşünüyorum. Sanat ve spor bu konuda biraz daha nötr kalmalı. Tabii ki bir tane oyum var. Neyse siyasi görüşün verebilirsin.

‘GOLDEN SONRA HEPSİ BİRBİRİNE SARILIYOR’

Bir düşünce de var, niye kaypak davranıyorsun, deklare etsene siyasi düşünceni haykırsana diyen bir grup da var. Onlara göre doğrudur. Ben doğru bulmuyorum. Çünkü stadyuma gelenler arasında her türlü insan profili var. Sağcı var, solcu var, muhafazakar var, müslüman var, gayrimüslim var, profesör var, öğrenci var, işçi var, golden sonra birbirine sarılıyor hepsi. Kimse orada farklılıkları konuşmuyor ki. Tuttuğu takım başarılı veya başarısızsa farklı duygulara götürüyor. Dışarı çıksın, siyasi görüşüne ters bir şey olsun, kavga eder biraz evvel sarıldığıyla. Bu iş bu.

MİLLETVEKİLLİĞİ AÇIKLAMASI

Bir sürü farklı partiden milletvekili olma durumum olabilirdi. Ben hiç istemedim. Yorumculuk bana saçma geliyor. Boş muhabbet. Oynanmış maçı sabahlara kadar bir daha anlatıyorsun. Pratiğin içindesin, federasyonu eleştiriyorsun, oyuncuyu eleştiriyorsun sonra antrenörü oluyorsun. Kimseyi kaybetmek istemiyorum. Profesyonel başka bir iş. Yorumu da ortadan yapamazsanız, neyse onu yapacaksın. En iyisi katılmayayım dedim. Maçı izliyorum kendi yorumum yeter bana. Başka şeyler konuşuyorlar, fazla magazinleşiyor. Futbol programından çıktı, şova döndü. Hepsi benim arkadaşım. Zaten bir yerde oturup aynı muhabbeti yapıyorum.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar