İspanya'da tek gündem: Arda Güler transferi İspanyol basınını salladı

İspanya'da tek gündem: Arda Güler transferi İspanyol basınını salladı
Fenerbahçe'nin ve Türk futbolunu geleceği Arda Güler'in geleceği yavaş yavaş şekilleniyor.

TURGAY SAKARYA-GÜNBOYU

Barcelona Başkanı Joan Laporta, Arda Güler hakkında açıklamalarda bulunmuş, transfer etmek için çaba harcadıklarını söylemişti.

Bu söylemden sonra yıldız isimle ilgili pek çok iddia ortaya atılmışken Laporta’dan bir açıklama daha geldi.

Laporta, Güler için şunları kaydetti:

“Arda Güler çok genç bir oyuncu. İzleme ekibimiz, onu uzun süredir takip ediyor. Avrupa'daki tüm önemli kulüpler Arda Güler'i istiyor. Fenerbahçe ile görüşüyoruz."

İSPANYOL BASININDA MANŞET

Genç yıldız Arda Güler, İspanyol gazetelerinin manşetlerinde kendine yer buldu.

Güler, Sport ve Mundo Deportivo’da kendine geniş yer buldu.

Mundo Deportivo, Güler için şunları yazdı:

"Arda Güler: Karar çok yakın" Mundo Deportivo: "Arda Güler kararını bugün ya da yarın verecek. Deco, Fenerbahçe ile Arda'nın 1 sezon daha sarı lacivertli kulüpte kalması için mutabık kaldı. Zira, FFP nedeniyle Barça'nın Arda Güler'i tescil edememe riski de var. Arda da 1 yıl daha Fenerbahçe'de oynayıp 2024 yazında Barcelona'ya katılmayı göz ardı etmiyor."

Resim

Sport ise şu iddiada bulundu:

“Barcelona, Arda Güler için Fenerbahçe'ye 23 milyon euro ödeyecek; buna 10 milyon euro'ya varan bir dizi komisyon da eklenecek. Barça, Arda Güler ile 5 yıllık sözleşme imzalayacak ve serbest kalma maddesini 1 milyar euro yapacak. Arda Güler, 17.5 milyon euro serbest kalma maddesi olmasına karşın kulübü Fenerbahçe'ye çok daha fazla ücret ödenmesini şart koştuğu için bonservisine 23 milyon euro ödenecek. Hem Fenerbahçe hem Barcelona, Arda'nın 1 yıl daha sarı lacivertli ekipte kalması konusunda mutabık kaldı. Arda da daha düzenli futbol oynamak için Fenerbahçe'de kalmaya sıcak bakıyor.”

Resim

ARDA GÜLER EL CLASICO’SU

İspanya ve dünya futbolunun iki büyük kulübü Real Madrid ve Barcelona, Arda Güler’e uygun sözleşmeyi imzalatıp renklerine bağlamak istiyor.

Güler’in Real Madrid tercihi durumunda İspanya'da ilk 11'de oynayacağı başka bir kulübe kiralık gönderilmesi seçeneği de bulunuyor.

Arda için Barcelona, Portekizli Sportif Direktör Deco'yu İstanbul'a gönderirken Real Madrid; transfer için Emilio Butragueno ve Roberto Carlos'u devreye sokacak.

İşte İspanyol basınına göre iki kulübün Arda Güler için teklifleri:

Resim

(Görsel Sports Digitale'den alındı)

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar