Atatürk dizisinin ilk fragmanı yayınladı! Disney Plus Ermenileri takmadı

Atatürk dizisinin ilk fragmanı yayınladı! Disney Plus Ermenileri takmadı
Disney Plus Türkiye, Aras Bulut İynemli'nin başrolünde yer aldığı 'Atatürk' dizisinin yayınlanmayacağına dair çıkan iddialara sosyal medya hesabından fragmanı yayınlayarak cevap verdi.

GÜLSÜM ALPKIRAY / GÜNBOYU

Amerika Ulusal Ermeni Komitesi (ANCA), tarafından geçtiğimiz günlerde yapılan paylaşım çok ses getirmişti. Ermeni Komite sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ‘Atatürk’ dizisinin iptal edilmesini istemişti.

Komitenin paylaşımında “Disney Plus’a, elinde milyonlarca Yunan, Ermeni, Süryani, Keldani, Süryani, Arami, Maronit ve diğer Hıristiyan şehitlerin kanıyla bir Türk diktatörü ve soykırım katili olan Mustafa Kemal Atatürk’ü yücelten dizisini iptal etmesi çağrısında bulunuyoruz” ifadeleri kullanılmıştı.

Bunun ardından birçok yerli içerikler platformdan kaldırılınca Aras Bulut İynemli’nin başrolünde yer aldığı ‘Atatürk’ dizisinin de yayınlanmayacağı iddiası ortaya atılmıştı.

Tartışma yaratan konuya ilişkin Disney Plus, sessizliğini bozdu. Platform, resmi Twitter hesabından yaptığı dizinin fragmanının paylaşarak “Orijinal dizi #Atatürk çok yakında, Cumhuriyetimizin 100. yılında yayında” notunu düştü.

twitter1.jpeg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar