Süper Kupa skandalında yeni kriz! Suudiler bunu da yaptı

Süper Kupa skandalında yeni kriz! Suudiler bunu da yaptı
Suudi Arabistan'da 29 Aralık 2023'te oynanması planlanan ancak Galatasaray ve Fenerbahçe’nin sahaya çıkmaması sonrası iptal edilen Süper Kupa skandalında yeni bir kriz yaşanıyor. Suudi yetkililer iptal olan Süper Kupa için ödenen paranın iadesi için TFF'ye başvurdu.

Suudi Arabistan'da oynanması planlanan Süper Kupa maçında Fenerbahçe ve Galatasaray'ın karşılaşmaya çıkmama kararı alması, yeni bir krizi de beraberinde getirdi.

Karar'dan Burak Öztoprak'ın haberine göre, 29 Aralık 2023 tarihinde gerçekleşmesi planlanan maçın iptali üzerine Suudi Arabistan, önceden ödediği yüklü miktardaki parayı geri istedi.

4.5 MİLYON EUROYU GERİ İSTEDİLER

Anlaşmazlığın temel nedeni, Fenerbahçe'nin "Yurtta sulh cihanda sulh" yazılı pankartla ve Galatasaray'ın Atatürk siluetli tişörtlerle sahaya çıkmak istemesiydi. Bu durum, Suudi yetkililerin tepkisine neden olarak maçın iptal edilmesine yol açtı. Suudi Arabistan, maçın oynanmaması üzerine Türkiye Futbol Federasyonu'na (TFF) ödediği 4.5 milyon euroyu geri talep etti.

PARAYI BANKALAR BLOKE ETTİ

Ancak kulüplerin bankalarla yapılan borç yapılandırma anlaşması çerçevesinde, ödenen paranın yüzde 50'si zaten bankalara aktarılmış durumda bulunuyor. Bu durumda, Suudi Arabistan'ın parayı geri isteme talebinin yerine getirilmesi zor görünüyor. Ödemelerin yüzde 20'si TFF'ye, yüzde 80'i ise iki kulübe dağıtılacaktı.

Kulüplerin kasasına giren paranın büyük bir kısmı, banka borçlarının yeniden yapılandırılması anlaşması çerçevesinde bankalar tarafından doğrudan kesintiye uğradı. Bu durum, Fenerbahçe ve Galatasaray'ın Suudi Arabistan'ın geri ödeme talebini yerine getirmekte zorlanabileceği anlamına geliyor.

SOSYAL MEDYADA ‘ÖDEMEYİN’ SEFERBERLİĞİ

Sosyal medyada, gelişmeyi öğrenen Galatasaraylı ve Fenerbahçeli taraftarlar, 'Parayı geri ödemeyin. Olsa dükkan senin gibi geri cevap verin' şeklinde esprili yorumlarda bulundu. Süper Kupa krizi, finansal bir boyut kazanarak Türk futbolunun gündemine oturdu. Suudi Arabistan'ın talebi ve kulüplerin finansal durumu arasında sıkışan para, yeni bir tartışma konusu olarak ön plana çıkıyor. Kulüplerin ve TFF'nin bu finansal krizi nasıl çözeceği merakla bekleniyor.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar