CHP’de yerel seçim mesaisinde kritik gün: Özgür Özel DEM Parti için İstanbul’daki iki ilçeyi sona bıraktı

CHP’de yerel seçim mesaisinde kritik gün: Özgür Özel DEM Parti için İstanbul’daki iki ilçeyi sona bıraktı
Yerel seçim çalışmalarına hız veren CHP, MYK ve PM’yi bazı ilçe adaylarını açıklamak ve önseçim sonuçlarını değerlendirmek için bugün toplayacak. Partinin toplantıda Ankara ve Muğla ilçeleri ile ilgili kararlar alması beklenirken, İstanbul’daki iki ilçeyi DEM için beklettiği öğrenildi.

BBC Türkçe’den Ayşe Sayın’ın haberine göre, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Merkez Yönetim Kurulu (MYK) ve Parti Meclisi (PM), bugün bir araya gelerek önseçim sonuçlarını değerlendirecek ve bazı ilçe adaylarını açıklayacak. Toplantının gündemine, Irak'ın Kuzey'indeki saldırı nedeniyle iptal edilen "Anayasaya Saygı" mitinginin yeni tarihi de eklenecek.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in başkanlığında düzenlenecek olan toplantıda, İstanbul, Ankara ve Muğla'nın bazı ilçe adayları oylanacak. Ancak, partinin "kaleleri" olarak nitelendirilen Çankaya, Kadıköy gibi ilçeler ile DEM Parti ile görüşmeler nedeniyle Esenyurt ve Adalar adayları en sona bırakıldı.

İzmir’in Çiğli ve Karaburun ilçe adaylarının geçen hafta belirlenmesine rağmen, gelen tepkiler üzerine PM'de yeniden değerlendirileceği ve gerekirse adaylıkların geri çekilebileceği de konuşuluyor.

ÇANKAYA’DA DİKKAT ÇEKEN İKİ İSİM

Öte yandan, Çankaya'da mevcut başkan Alper Taşdelen'in yeniden aday gösterilmeyeceği kulislerde uzun süredir dolaşırken, MYK üyesi Gül Çiftçi ve PM üyesi Hüseyin Can Güner, öne çıkan isimler olarak dikkat çekiyor.

PM toplantısında ayrıca Hatay'ın bazı ilçelerinin de gündeme gelerek adaylarının belirlenmesi bekleniyor. Çankaya'da yaşanabilecek sürpriz gelişmelere karşı hazırlıklı olunurken, toplantının sonuçları CHP'nin önümüzdeki yerel seçim stratejisinin belirlenmesinde etkili olacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar