Hakeme yumruk atan Faruk Koca Türk futbolunu suçladı: Bedelini ödedik

Hakeme yumruk atan Faruk Koca Türk futbolunu suçladı: Bedelini ödedik
Hakem Halil Umut Meler'e saldıran ve 16 gün cezaevinde kaldıktan sonra tahliye edilen MKE Ankaragücü'nün eski başkanı Faruk Koca, sessizliğini bozdu. Tepkisini gösterme şeklinin yanlış olduğunu kabul eden Koca, dikkat çeken açıklamalarda bulundu.

Ankaragücü Kulübü eski Başkanı Faruk Koca, hakem Halil Umut Meler'e yönelik yumruklu saldırısının ardından MKE Ankaragücü Kulübü Başkanlığı'ndan istifa etti ve futboldan men cezası aldı.

Yaşanan olaya dair ilk kez konuşan Koca, "16 gün cezaevinde kaldım. Adli süreç devam ediyor. Keşke olmasaydı. Bu olay, sonraki süreçte iyi adımların atılmasına sebep olursa biz de teselli oluruz" dedi.

Faruk Koca, olayın detaylarına girmemekle birlikte ülke futbolundaki olumsuzluklara dikkat çekti. "Ülke futbolunun geldiği durumla ilgili olumsuzluklar peş peşe gelince biz de insanız, beşeriz” diyen Koca,” Bazen zayıf düşebiliyoruz, böyle tepki verebiliyoruz. Haksızlığa tepki vermek insani bir şey ama tepkinin biçimi yanlış olabilir. O anlamda biçim konusunda öz eleştirimizi yaptık" şeklinde konuştu.

hakem-meler-e-saldiran-faruk-koca-bakanlik-tff-herkes-suclu.jpg

“BEDELİNİ ÖDEDİK”

Koca, yaşanan olayların tesadüfi olmadığını belirterek, "Bu olaylar durup dururken olmuyor. Her hafta maçlardan sonra hakemlerle ilgili değerlendirmeler, eleştiriler yapılıyor. Bu eleştirilerin kanıksanmaması lazım çünkü kanıksandığında olayların çözümü noktasında sorunlar yaşanıyor" ifadelerini kullandı.

"Biz zaten bireysel yaptığımız eylemden dolayı bunun bedelini ödedik" diyen Koca, 16 gün cezaevinde kaldığını ve adli sürecin devam ettiğini belirtti.

Koca açıklamasında şunları söyledi: "Toplum olarak maalesef eleştiri ve uyarılardan ziyade olaylar, büyük boyutlu eyleme dönüştükten sonra dikkatimizi çekiyor. Bunun sıkıntısını yaşamış biri olarak, bu olay, sonraki süreçte iyi adımların atılmasına sebep olursa biz de teselli oluruz"

faruk-koca-bakanlik-tff-herkes-suclu.jpg

“TÜRKİYE'DE FUTBOL KÜLTÜRÜ YOK”

Faruk Koca, Türkiye'de futbol kültürünün eksikliğine vurgu yaparak, futbol yöneticiliğinin çok zor olduğunu anlattı.

İnsanların kulüp başkanlığının popüler tarafını gördüğünü ancak futbol yönetiminin "sıkıntılı iş" olduğunu aktaran Koca, "Her gün para aramak zorunda kalıyorsunuz. Futbolcu almalısınız. Başarı olunca alkışlanıyor, en ufak başarısızlıkta eleştiriliyorsunuz. Türkiye'de olması gereken bir futbol kültürü yok. Bu, futbol izleyicisine bırakılmaz. Futbolun kurumsallaşması lazım" diye konuştu.

Amatör kümeye düşeceği noktada MKE Ankaragücü'nde sorumluluk aldıklarını söyleyen Koca, son olarak şunları söyledi: "Mali ve kurumsal yapı olarak Türkiye'nin en iyi kulüplerinden biri haline gelen MKE Ankaragücü'nün mevcut futbolculardan başkasına borcu yok. Vergi borcu dahi yok"

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar