Lütfü Savaş sessizliğini bozdu: Tartışılacak aday değilim ama maalesef CHP'de…

Lütfü Savaş sessizliğini bozdu: Tartışılacak aday değilim ama maalesef CHP'de…
CHP'nin Hatay'dan yeniden aday çıkardığı mevcut belediye başkanı Lütfü Yavaş, hakkındaki eleştirilere yanıt verdi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Lütfü Savaş, TGRT Haber'de Gülden Kalecik Demirtaş'ın konuğu oldu.

Programda CHP'nin Hatay'da kendisini yeniden aday göstermesine, CHP kongresine ve 6 Şubat’ta yaşanan deprem sürecinde yapılan eleştirilere yanıt verdi.

CHP kongre sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu desteklediğini belirten Savaş, özellikle öne çıkan anket sonuçlarıyla tekrar seçilmenin onur verici olduğunu vurguladı. Aday adaylığı sürecinde demokratik bir ortamın olması gerektiğini ifade eden Savaş, "Tabi ki aday adaylığı sürecinde herkes rüştünü ortaya koyabilir. Partimiz beni seçtiği için Genel Başkanımıza teşekkür ediyorum. Birileri ‘ben aday olayım’ diyenler benim adaylığımı geri çekmemi istiyorlar” diye konuştu.

"BENİM GİBİ BİRİNİN ADAY OLMASI DAHA MANTIKLI"

Ulusal hassasiyeti olan birinin Hatay için daha mantıklı bir aday olacağını söyleyen Savaş, geçmişiyle gurur duyduğunu belirterek, "Sayın Kılıçdaroğlu beni aday göstermek istedi. PM’den ben ‘hayır’ oyuyla çıktım ama Kemal Bey beni kendisi aday gösterdi. Ben tartışılacak bir aday değilim ama maalesef CHP’de fazla demokrasi var. Hatay Mustafa Kemal Atatürk’ün hayata gözlerini yummadan önce Hatay’ı coğrafyamıza armağan etmişti. O yüzden benim gibi ulusal hassasiyeti olan birinin aday olması daha mantıklı” ifadelerini kullandı.

"BİZDE HERKES KONUŞUYOR"

Parti disiplini konusunda da açıklamalarda bulunan Savaş, iktidar partisinde olduğu gibi CHP'de de bir denge bulunması gerektiğini söyledi. Kendisinin aday adaylığı sürecinde Genel Merkez'e sadece bir defa 'hayırlı olsun' ziyaretinde bulunduğunu belirten Savaş, "Bizde bu konular çok rahat konuşuluyor. İktidar partisinde bir kişi konuşuyor, bizde de herkes konuşuyor. Aslında bunun ortası bulunması lazım" ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar