Merkez Bankası 13 gün sonra görülecek dolar kurunu paylaştı!

Merkez Bankası 13 gün sonra görülecek dolar kurunu paylaştı!
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası (TCMB), piyasadaki aktörlerle gerçekleştirdiği 'beklenti anketi' sonuçlarına yönelik raporu yayınladı. Raporda şubat ayı ve 2023 yılı sonunda görülecek dolar kuruna yönelik tahminlerin paylaşılması dikkat çekti.

Doğası gereği bağımsız olması beklenen ve yasalara göre öncelikli görevi Türk lirasının değerini korumak olan Merkez Bankası, bir süredir ısrarlı faiz kararları nedeniyle Türkiye''deki birçok ekonomist tarafından adeta topa tutuluyor. 

Her ne kadar dolar kurunda birkaç aydır yatay bir hareketlilik söz konusu olsa da, artan enflasyon, hayat pahalılığı ve düşük ücretler karşısında birincil sorumlular arasında gösterilen Merkez Bankası''nın arka kapı politikaları, seçim ekonomisi yürütmesi ve bağımsız olması gerekirken hükümetten doğrudan talimat alması ekonomistlerin yönelttiği suçlamalar arasında yer alıyor. 

Merkez''in piyasa kaynakları ve ekonomistleri kabul ettiği ankette katılımcılara ay sonu ve sene sonu dolar kuru öngörüleri soruldu. Ankete katılanların verdikleri yanıt ise dolarda yaşanan yükselişin yıl sonuna kadar devam edeceğine işaret etti.

DOLAR YIL SONUNDA 23,1161''E DAYANACAK

TCMB, her ay düzenli olarak paylaştığı beklenti anketini şubat ayında da yatırımcılarına sundu. Piyasada yer alan aktörlerle gerçekleştirilen anket sonucunda, şubat ayının sonunda, yani 13 gün sonra görülecek dolar kuruda ortaya çıkmış oldu. Dolar/TL paritesi için ay sonunda 18,8597 tahminini paylaşan yatırımcılar, 2023 yılı sonunda görülecek dolar kuru içinse 23,1161 seviyesini işaret etti. 

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar