EYT'nin yasalaşmasına ramak kala iptal mi edildi: İşte EYT'de son durum

EYT'nin yasalaşmasına ramak kala iptal mi edildi: İşte EYT'de son durum
Kahramanmaraş merkezli deprem gelişmesinin ardından Meclis'e gidecek tüm teklif kanunları askıya alındı. Milyonlarca vatandaş, Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesinin yasalaşmasına ramak kala iptal mi edilecek tartışmasına cevap arıyor? Peki EYT iptal mi edilecek? İşte EYT'de son durum...

Milyonlarca emekli hayali kuran vatandaşlar tarafından merak edilen Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) düzenlemesine ilişkin  tartışmalar sürüyor. Peki EYT düzenlemesi ertelendi mi, meclise ne zaman sunulacak soruları gündeme geldi. Peki EYT meclise hangi tarihte sunulacak, başvurular ne zaman alınacak?

Son olarak TBMM Plan Bütçe Komisyonu''ndan geçen ve Meclis Genel Kurulu''nda onaylanması beklenen EYT düzenlemesi, Kahramanmaraş''ta meydana gelen ve 10 ilde büyük yıkıma neden olan depremin ardından meclis çalışmalarına ara verdi. Peki EYT düzenlemesi ne zaman meclise sunulacak?

EYT ERTELENDİ Mİ? 
EYT düzenlemesi Meclisin 21 Şubat tarihine kadar tatil edilmesi nedeniyle şu an için ertelenmiş olarak gözüküyor. Meclisin yeniden açılmasıyle birlikte düzenlemenin kısa süre içerisinde Meclis Genel Kurulu''nda kabul edilmesi bekleniyor.

EYT BAŞVURULARI NE ZAMAN ALINACAK? 
EYT başvuruları düzenlemenin meclis Genel Kurulu''nda kabul edilmesi ve Resmi Gazete''de yayımlanmasının ardından alınmaya başlanacak. Başvuru işlemleri e-Devlet üzerinden yapılabilecek.

İLK MAAŞLAR NE ZAMAN VERİLECEK? 
EYT düzenlemesinde ilk maaşların Mart ayı içerisinde hesaplara yatırılması bekleniyordu. Ancak Kahramanmaraş''ta meydana gelen depremin ardından meclisin tatile girmesi sürecin uzaması nedeniyle ilk maaşların Nisan ayına sarkma ihtimali de bulunuyor. Konu ile ilgili yetkili makamlardan bir açıklama yapılmadı.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar