Emekliye ödenecek zamlı bayram ikramiyesi belli oldu! Hesaplara bu tarihte yatacak

Emekliye ödenecek zamlı bayram ikramiyesi belli oldu! Hesaplara bu tarihte yatacak
5 yıldır emeklilere yılda 2 kez olmak üzere ödenen bayram ikramiyelerine bu yıl büyük bir zam yapılacağı ortaya çıktı. 2018'den beri 1000 lira olarak ödenen ikramiyelere ilk kez geçtiğimiz yıl yüzde 10 oranında zam yapılmıştı.

Emekli vatandaşlar artan hayat pahalılığı karşısında eriyen maaşları ile geçim sıkıntısı çekerken, ödenecek bayram ikramiyeleri 15 milyonun üzerindeki emeklinin büyük bir bölümünü bir nebze olsun rahatlayacak. 

AKP''nin 2018 yılından beri bayram ikramiyelerine zam yapmama inadı geçtiğimiz yıl yapılan yüzde 10''luk zam ile değişmişti. Ülkede enflasyonun rekor üstüne rekor kırdığı bir ekonomik ortamda yapılacak yüzde 10''luk zam emeklilerden sert tepki alırken, seçimlerden çok kısa bir zaman önce ödenecek emekli ikramiyelerinde bu kez rekor bir artış yaşanması bekleniyor. 

"BAYRAM İKRAMİYELERİ 3000 TL OLACAK"

Kısadalga.net yazarlarından olan Mehmet Çetingüleç''in yazısına göre 1.100 lira olan emekli ikramiyeleri 2.500 ile 3.000 lira arasında bir zamma uğrayacağını belirtti. Ayriyeten asgari ücrete yüzde 10 zam, emekli vatandaşlara ise yüzde 10 ile 20 arasında bir zam yapılmasının gündemde yer aldığını belirtti.

EMEKLİ İKRAMİYELERİ NE ZAMAN YATIRILACAK?

Ramazan Bayramı''nın ilk günü olan 21 Nisan''dan yaklaşık 15 gün önce ödenmesi beklenen ikramiyeler için en güçlü tahmin Mart ayının ilk haftası yönünde. Yine de geçtiğimiz yıl olduğu gibi son haftaya sarkan bir ödeme tablosu halinde emekliler ikramiyelerini mart ayının ortasında alacak. 


 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar