Son dakika... DEM Parti, İstanbul'da aday gösteremedi

Son dakika... DEM Parti, İstanbul'da aday gösteremedi
DEM Parti geç başvuru yaptığı için İstanbul İl Seçim Kurulu’nun aday listesini kabul etmediği iddia edilmişti. Konuyla alakalı bir açıklama geldi. İşte detaylar...

Büyükşehirlerde ise siyasi parti il başkanlıkları, büyükşehir belediye başkan aday listelerini il seçim kurullarına saat 17.00'ye kadar iletti.

Başvurularını bugün saat 17.00'ye kadar sunması gereken bağımsız adaylar da başvurularını il ve ilçe seçim kurullarına yaptı.

DEM PARTİ BAŞVURU YAPAMADI İDDİASI

Yüksek Seçim Kurulu’nun (YSK) 31 Mart Yerel Seçim takvimine göre, siyasi partilerin aday listelerini bugün saat 17.00’ye kadar teslim etmesi gerekiyordu. Halkların Eşitlik ve Demokrasi Partisi'nin (DEM), İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı başvurusunda geç kaldığı iddia ediliyor.

‘BAŞVURUMUZU YAPTIK, SORUN YOK’

İddialarla ilgili DEM Parti Sözcüsü olan Ayşegül Doğan, SÖZCÜ TV’de yaptığı bir açıklamada ‘başvurumuzu yaptık, sorun yok’ dedi.

dem-aciklama.jpg

"BAŞVURUMUZU ZAMANINDA YAPTIK"

Dem Parti'nin sosyal medya hesabından yapılan bir açıklamada, "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için başvurumuzu zamanında yaptık. Yapılan spekülasyonlar gerçeği yansıtmamaktadır. Bu spekülasyonları gidermenin sorumluluğu İl Seçim Kurulu’ndadır." ifadeleri kullanıldı.

ismail-saymaz.jpg

"DEM PARTİ, İSTANBUL’DA SEÇİME GİRİYOR"

Gazeteci İsmail Saymaz, konuyla ilgili sosyal medyadan yaptığı bir açıklamada, "Birazdan İstanbul İl Seçim Kurulu’ndan DEM Parti’ye tutanak teslim edilecek. Bu tutanağa göre DEM Parti, evraklarını saat 16.55’te İstanbul İl Seçim Kurulu’na teslim etmiş görünüyor. DEM Parti, İstanbul’da seçime giriyor." ifadelerini kulandı.

ggzfehsasae86pm.jpeg

İSTANBUL İL SEÇİM KURULU: DEM PARTİ'NİN İSTANBUL BAŞVURU KABUL EDİLDİ

İddiaların ardından İstanbul İl Seçim Kurulu'ndan yapılan açıklamada, "DEM Parti'nin bavşurusu 16.55'te alındı, 17.54'te işlemler tamamlandı." ifadelerine yer verildi.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar