Son dakika... Akşener duyurdu: İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu

Son dakika... Akşener duyurdu: İYİ Parti'nin Ankara adayı belli oldu
İYİ Parti lideri Meral Akşener, partisinin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayının Cengiz Topel Yıldırım olduğunu duyurdu.

Yerel seçimlere ‘Hür ve müstakil siyaset’ iddiasıyla girmeye hazırlanan İYİ Parti, yerel seçimde 81 il ve 922 ilçede kendi adaylarıyla yarışacak. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayını Buğra Kavuncu olarak duyuran İYİ Parti’nin özellikle eski ittifak ortağı CHP’nin Ankara adayı Mansur Yavaş’a kimi rakip göstereceği ise merakla bekleniyor.

BAŞKENT ADAYI BELLİ OLDU

Başkent için belirlenen belediye başkan adayı bugün Genel Başkan Meral Akşener tarafından İYİ Parti Genel Merkezi'nde açıklandı.

gemrgx7w4aepqne.webp

Akşener, yaptığı açıklama Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını Cengiz Topel Yıldırım olarak duyurdu.

kulisler-hareketlendi-iyi-partinin-ankara-adayi-cengiz-topel-yildirim-vmsq.jpg

CENGİZ TOPEL YILDIRIM KİMDİR?

Ankaragücü camiasının tanıdığı ve önemli bir döneme imza atmış isimlerden biri olan Cengiz Topel Yıldırım, 2008 yılında Ankaragücü Yönetim Kurulu'nda yer aldı. Başarılı performansı ve liderlik yetenekleriyle dikkat çeken Yıldırım, 28 Mart 2009 tarihinde delegelerin oybirliğiyle Ankaragücü 39. Dönem Kulüp Başkanlığı'na seçildi.

Ancak, Yıldırım'ın kulüp başkanlığı dönemi, 30 Ağustos 2009'da dönemin Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'in oğlu Ahmet Gökçek'e devretmesiyle son buldu. Ahmet Gökçek dönemi, uzun bir yargı sürecinin ardından Yargıtay kararı ile 24 Ağustos 2011 tarihinde sona erdi ve kulüp başkanlığı yeniden Cengiz Topel Yıldırım'a devredildi.

18 Kasım 2011 tarihinde yapılan Ankaragücü kongresinde aday olmayarak başkanlık koltuğunu bırakan Yıldırım, kulüp yönetimindeki görevine son verdi. Ancak, Ankaragücü'ndeki başarılarıyla sınırlı kalmayan Yıldırım, 2014 yılında Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanlığı için aday adayı oldu. Ancak, o dönemde parti tercihini Mansur Yavaş'tan yana kullanan Yıldırım, siyasi kariyerine farklı bir yönde devam etti.

Cengiz Topel Yıldırım, 2016 yılından itibaren eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun başdanışmanlığını üstlenmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar