Erdoğan isim vermeden Gaye Erkan ile ilgili ilk kez konuştu! Görevden alınacağı iddia edilmişti

Erdoğan isim vermeden Gaye Erkan ile ilgili ilk kez konuştu! Görevden alınacağı iddia edilmişti
Cumhurbaşkanı Erdoğan, son günlerde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'la ilgili ortaya atılan iddialar hakkında ilk kez konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, son günlerde Merkez Bankası Başkanı Hafize Gaye Erkan'a yönelik gündeme gelen iddialara ilişkin ilk kez açıklama yaptı.

Erdoğan, isim vermeden Erkan'a destek verirken, iddiaları fitne tüccarlarının çıkardığı dedikodular olarak nitelendirdi.

"Türkiye ne zaman derlenip toparlansa, ne zaman yeni bir atılımın eşiğine gelse, ne zaman gururlanacak işler yapsa bunlar hemen rahatsız oluyor” diyen Erdoğan, şunları aktardı: Gezi Olaylarından beri ülkenin attığı her hayırlı adıma takoz olmayı misyon edinenler son dönemde yine ortalığa döküldüler. Mesela Merkez Bankası rezervlerimiz 145,5 milyar dolarla rekor mu kırdı bunlar hemen harekete geçiyor. Akla ziyan dedikodularla ekonomimizde binbir güçlükle temin ettiğimiz güven ve istikrar iklimini bozacak kampanyalar başlatıyorlar. Dedikodular üzerinden bir bardak suda fırtına koparmaya çalışan fitne tüccarlarını kesinlikle umursamıyoruz"

ERKAN’A SAHİP ÇIKTI

Yerel seçimler öncesinde görevden alınacağı iddia edilen Hafize Gaye Erkan'a destek veren Erdoğan, bu tür dedikoduların ülkenin ekonomik istikrarını zayıflatmaya yönelik olduğunu belirterek, hükümetin bu tür çabaları ciddiye almadığını vurguladı. Erdoğan'ın açıklamaları, Merkez Bankası'nın rezervlerinin rekor seviyeye ulaşmasıyla birlikte ekonomik başarılarına vurgu yaparak, iddiaların asılsız olduğunu savundu.

NE OLMUŞTU?

Merkez Bankası çalışanı Büşra Bozkurt, Başkan Gaye Erkan’ın babası Erol Erkan tarafından işten çıkarıldığı iddiasıyla CİMER’e şikayette bulunmuştu..
Erol Erkan'ın çalışanlara baskı uyguladığının belirtildiği bu şikayetin ardından Erkan ailesinin TCMB Sosyal Tesisi ve İzmir kampını mevcut ve emekli çalışanlar kapatıp kendilerine özel olarak kullandığı da iddia edilmişti.

YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar