Son 48 saatte 60 kez sallandı! Büyük deprem mi geliyor? Prof. Dr. Süleyman Pampal kritik merkezi açıkladı

Son 48 saatte 60 kez sallandı! Büyük deprem mi geliyor?  Prof. Dr. Süleyman Pampal kritik merkezi açıkladı
Prof. Dr. Süleyman Pampal, son 48 saat içinde 60 depremin meydana geldiği o ilçe için uyardı. Pampal, bu noktada meydana gelebilecek bir depremin İstanbul’u da etkileme ihtimali olduğunu açıkladı. İşte detaylar…

Avrupa ve Asya için önemli geçiş merkezi olan Çanakkale, 9 Ağustos 1912'de Mürefte-Şarköy depremiyle büyük bir sarsıntı yaşamıştı.

O dönemde meydana gelen 7.4 büyüklüğündeki deprem, şehirde 12 bin 600 yapının yıkılmasına ve 216 kişinin hayatını kaybetmesine neden olmuştu.

Çanakkale’nin Biga ilçesinde son 48 saatte aynı noktada 60 depremin meydana gelmesinin ardından gözler yeniden çevrildi.

maxresdefault.jpg

Son 48 saat içerisinde şehirde meydana gelen depremler, en büyüğü 3'lük olmak üzere toplam 60 depremin merkez üssü haline geldi.

Bu sarsıntılar “Çanakkale’de yeniden büyük deprem yaşanabilir mi?” sorusunu gündeme getirdi.

Milliyet’ten Zeynep Dilara Akyürek’in haberine göre Prof. Dr. Süleyman Pampal ile Çanakkale'de deprem olma ihtimalini değerlendirerek önemli açıklamalarda bulundu.

77.jpg

“ASIL KIRILMA VE DEPREM BURADA BEKLENİYOR”

Çanakkale’nin deprem riskini ve İstanbul üzerindeki etkisini değerlendiren Pampal “Çanakkale bölgesi, Kuzey Anadolu Fayı’nın hem kuzey kolu hem de güney kolu üzerinde meydana gelecek yıkıcı depremlerden kolayca etkilenebilecek mesafede, ikisinin arasında yer alıyor. 1912’de İstanbul yönünde deniz altında da bir kısmı kırılan Ganos Fayı 7.4 büyüklüğünde bir deprem üretmiştir. Arada 1894’te kırılıp yıkıcı deprem üreten Adalar Fayı ve onun batısında; Silivri açıklarında bulunan Orta Marmara Fayı ya da Kumburgaz Fayı adıyla bilinen ve 1766’da İstanbul’u yıkan depremi üreten fay var ki bu kesim sismik boşluk konumundadır. İstanbul ve Marmara bölgesini tehdit eden asıl kırılma ve deprem de burada bekleniyor” diye konuştu.

“BU BÜYÜK DEPREM YAKINDA GELECEK DEMEK”

Çanakkale’deki 3 ve 3’ten küçük depremlere ilişkin de konuşan Pampal şöyle uyardı: Bu küçük depremler bize, 'Büyük deprem yakında gelecek, önleminizi alın. Yapılarınızı depreme dayanıklı hale getirin. Aksi takdirde gelirse bana benzemez, fena yapar demektedir.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar