Afyonkarahisar'da göçmenlerin nikah ücreti 25 kat artırıldı

Afyonkarahisar'da göçmenlerin nikah ücreti 25 kat artırıldı
Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, vatandaşların 400 TL ödedikleri nikah ücretini göçmenler için 10 bin liraya çıkarttı.

Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, belediye meclisi toplantısında göçmenlerin evlilikleri için alınan nikah ücretinin 25 kat artırıldığını duyurdu.

Karara tepki gösteren AKP'li Mahmut Emin Birliktir, meclis toplantısını terk etti.

Belediye meclis toplantısında alınan kararla ilgili açıklamalarda bulunan Başkan Burcu Köksal, göçmenlerin evlilik nikah ücretini 10 bin liraya çıkardıklarını ifade etti. Bu kararın AKP'li Mahmut Emin Birliktir tarafından sert bir şekilde eleştirilmesiyle birlikte meclis toplantısında gerilim tırmandı.

kararlar.jpg

AKP meclis üyesi Birliktir, karara karşı çıkarak, göçmenlerle ilgili 25 katlık bir zam yapıldığını belirtti ve bu artışa bireysel olarak karşı çıktığını dile getirdi. Birliktir'in tepkisinin ardından Başkan Köksal ise sığınmacıların uzun süredir misafir olarak kaldığını ve artık vatandaşın beklentilerine cevap verilmesi gerektiğini savundu.

Olayın daha da tırmanmasıyla birlikte CHP'li Mustafa Karanfil de Birliktir'e tepki gösterdi ve meclis toplantısını terk etmesini kınadı. Karanfil, "Bu memleketi hep birlikte yöneteceğiz demedik mi? Daha ikinci toplantıda meclisi gerip iş yapamaz hale mi getirmek istiyorsunuz?" şeklinde konuştu.

Öte yandan geçtiğimiz ay Afyonkarahisar Belediye Başkanı Burcu Köksal, zabıta ekipleriyle birlikte kentte iş yeri açma ve çalışma ruhsatı bulunmayan sığınmacılara ait dükkanların faaliyetlerine de son vermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar