Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayımlandı

Proje okullarına öğretmen atama kılavuzu yayımlandı
Milli Eğitim Bakanlığınca , proje okulların yapılacak öğretmen atamalarına ilişkin kılavuzu yayımladı. Başvurular 3-6 Mayıs tarihlerinde yapılacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, proje okullarına yönelik öğretmen atamaları için kılavuz yayımladı. Buna göre, atama başvuruları 3-6 Mayıs tarihleri arasında yapılacak. Atama sonuçları ise 10 Mayıs'ta "personel.meb.gov.tr" adresinden duyurulacak.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, adayların başvuru yapabilmesi için öncelikle okul ve kurumlarda memur ya da sözleşmeli personel olarak en az 4 yıl öğretmenlik yapmış olmaları gerekiyor. Zorunlu çalışma yükümlülüğü öngörülen yerler dışındaki proje okullarına atanacak adayların ise zorunlu çalışma yükümlülüğünü tamamlamış, erteletmiş ya da muaf tutulmuş olmaları şartı aranıyor.

Öğretmen ihtiyacı öncelikle proje okulunun bulunduğu ildeki okul ve kurumlarda görev yapan öğretmenler arasından karşılanacak. Ancak adaylık süresi dahil en az 4 yıl öğretmenlik yapmış olanlardan ihtiyacın karşılanamaması durumunda, diğer şartlar göz önüne alınarak atama yapılacak. Bu süreçte, ilk atama yoluyla ihtiyacın karşılanabileceği belirtildi.

Öğretmen adayları, atama süreciyle ilgili detaylı bilgilere Milli Eğitim Bakanlığı'nın resmi web sitesinden ulaşabilecek.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar