Marmara Denizi’nde batan kuru yük gemisinin son görüntüsü ortaya çıktı! 3 yıl önce de karaya oturup 2 gün sonra kurtarılmıştı

Marmara Denizi’nde batan kuru yük gemisinin son görüntüsü ortaya çıktı! 3 yıl önce de karaya oturup 2 gün sonra kurtarılmıştı
Balıkesir'in Marmara Adası'ndan Bursa’ya kuru yük getiren kargo gemisi Marmara Denizi'nde battı. Geminin içinde bulunan 6 kişilik mürettebat hala aranırken geminin son görüntüsü ortaya çıktı.

Sabah saatlerinde İmralı Adası yakınlarında seyreden Batuhan A isimli kuru yük gemisi acil durum sinyali verdi. Saat 7.12 itibariyle gemiden gelen sinyal tamamen kesildi.

Gemide 6 kişilik bir mürettebatın bulunduğu, fırtınalı hava sebebiyle helikopterlerin kalkış yapamadığı kaydedildi. Bölgede yapılan çalışmalarda içi boş bir can salı bulundu.

aw142468-02.jpg

Batuhan A adlı kargo gemisinin son görüntüleri ortaya çıktı. Görüntülerde gemi kaptanının başka bir gemiyi selamladığı görüldü.

Bursa Valisi Mahmut Demirtaş, gemiden gelen acil durum sinyali hakkında bilgi vererek, içinde Türk vatandaşı olduğu değerlendirilen 6 kişilik mürettebatın kurtarma çalışmalarının devam ettiğini belirtti. Mudanya ilçesinde çalışmalar için kriz merkezi oluşturuldu.

aw142144-02.jpg

2021 YILINDA DA KARAYA OTURMUŞ

Geminin 2021 yılında da Çanakkale'de karaya oturduğu ve 2 günlük çalışmayla kurtarıldığı ortaya çıktı.

Geminin Karabiga Belediyesi İskelesi’ne yanaştırılması için bölgeye Türkeli römorkörü ile hızlı tahlisiye botu sevk edildiği, geminin çalışmanın ardından Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'ne ait 'Türkeli' römorkörü tarafından çekilerek kurtarıldığı kaydedildi.

Geminin 53 yaşında olduğu ve eski bir tesisata sahip olduğu iddia edildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar