Sofraların baş lezzetiydi: Bakanlık son noktayı koydu artık resmen satılamayacak

Sofraların baş lezzetiydi: Bakanlık son noktayı koydu artık resmen satılamayacak
Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, sofraların en çok tercih edilen ürünün arzına yasak getirileceğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Türkiye'de sofralarda sıkça tercih edilen ürünlerden biri olan limon sosuyla ilgili önemli bir karar açıkladı. Nar ekşisi gibi popüler olan limon sosunun yurt içi piyasaya arzına yasak getirileceğini duyurdu.

marketgpoq.jpg

Bakan Yumaklı, geçen yıl yapılan düzenleme kapsamında nar ekşisi izlenimi veren ürünlerin ve nar aromalı sosların yasaklandığını hatırlatarak, "Daha önce yaptığımız düzenlemeyle bal aromalı şurup ve pekmez izlenimi veren ürünleri de yasaklamıştık. Limon suyu gibi izlenime sahip bezer olan limon sosu gibi ürünlerin yurt içi piyasaya arzını da yasaklayacağız" dedi.

marketgpue.jpg

Bu adımın, tüketicilere doğru ve gerçek bilgi sağlamak, gıda ürünlerinin içeriğini netleştirmek ve taklit ürünlerle mücadele etmek amacı taşıdığını belirten Bakan Yumaklı, tüketicilerin güvenli ve sağlıklı gıdalara ulaşma hakkını koruma amacını güttüklerini ifade etti.

marketugp.jpg​​​​​​​

Limon sosu gibi ürünlerin yasaklanmasıyla, tüketicilere daha sağlıklı ve gerçek içerikli ürünlerin sunulması hedeflendiği belirtildi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar