Siz siz olun sakın bunu yapmayın: Dolandırıcıların yeni hedefi mobil bankacılık oldu

Siz siz olun sakın bunu yapmayın: Dolandırıcıların yeni hedefi mobil bankacılık oldu
Milyonlarca vatandaşın kullandığı mobil bankacılık dolandırıcıların yeni hedefi haline geldi. Kastamonu'da bir vatandaş, 130 bin TL dolandırıldı.

Kastamonu'da, dolandırıcılar tarafından yapılan bir telefon dolandırıcılığı olayında, kendisini banka personeli olarak tanıtan şahıslara mobil bankacılık şifresini veren bir kadın, hesabı üzerinden 130 bin TL dolandırıldı.

Yaşanan dolandırıcılık sonrasında kadının hesabından çekilen nakit avans ve kredi tutarı büyük bir zarara uğradı. Ancak, dolandırıcılar, kadının eşine ait maaş ve mazot parasını başka bir hesaba aktardıktan sonra parayı geri iade ettiler.

aw116927-02-001.jpg

Özgül Salcıoğlu isimli kadın, telefonla arayan dolandırıcıların oyununa düşerek mobil bankacılık şifresini verdi. Şifreyi alıp hesabındaki parayı başka bir hesaba aktaran dolandırıcılar, kadını 130 bin TL dolandırdı. Ancak, Salcıoğlu'nun dolandırıcıları arayıp, eşinin maaş ve mazot parasının başka bir hesaba transfer edildiğini söylemesi üzerine, şahıslar parayı geri iade etti.

aw116927-01-001.jpg

Bu olayın ardından Salcıoğlu, "En azından vicdanlı hırsızlarmış. Maaşı yatırdılar, eşimin de mazot parasını geri iade ettiler" ifadelerini kullanarak, dolandırıcıların bir kısmının vicdanlı davrandığını belirtti. Dolandırıldığını fark eden Salcıoğlu, durumu bankaya bildirdikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulundu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar