Dünyaca giyim firması iflas etti: 15 bin kişi işten çıkarılacak

Dünyaca giyim firması iflas etti: 15 bin kişi işten çıkarılacak
Almanya'nın önde gelen giyim zincirlerinden biri olarak bilinen Galeria Karstadt Kaufhof, mali zorluklarla mücadelesinde yenik düştü.

Ülkede 92 mağazası bulunan ve yaklaşık 15 bin kişiyi istihdam eden Galeria Karstadt Kaufhof, pandeminin yol açtığı zorlukların ardından sarsılan ekonomik koşulları nedeniyle iflas sürecine girdi.

g1.jpg

CEO Olivier van den Bossche, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Galeria'nın operasyonel başarısı, eski sahiplik yapısının çerçeve koşulları tarafından yüklenmiştir. Bugünü açıkça özgürleştirici bir darbe olarak görüyoruz.

mahkemeeee.png

SİGNA GROUP'UN İFLASI ETKİLEDİ

Signa Group'un iflasları, Galeria'ya büyük zarar veriyor, devam eden işleri engelliyor ve yüksek kira maliyetleri ile pahalı hizmetler nedeniyle gelecekteki gelişim fırsatlarını ciddi şekilde kısıtlıyor" dedi.

g2.png

Galeria Karstadt Kaufhof'un ana hissedarı olan Signa Group'un geçtiğimiz yıl iflas başvurusunda bulunması, Galeria Karstadt Kaufhof'un mali durumunu olumsuz etkiledi. Bu iflas başvurusu, Almanya'da ekonomik krizin bir belirtisi olarak algılanıyor.

Son dönemde birçok Alman şirketi iflas başvurusunda bulunarak ekonomik sıkıntıların yansımalarını göstermişti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar