Sırrı Süreyya Önder'den Ahmet Şık'a zehir zemberek sözler! TİP ile HDP arasında büyük kavga

Sırrı Süreyya Önder'den Ahmet Şık'a zehir zemberek sözler! TİP ile HDP arasında büyük kavga
Geçtiğimiz günlerde TİP Milletvekili Ahmet Şık'ın HDP ile ilgili çıkışına Yeşil Sol Parti İstanbul 1. Bölge Milletvekili adayı Sırrı Süreyya Önder sert tepki gösterdi.

AHMET UNUTGAN-GÜNBOYU 

Sırrı Süreyya Önder, TİP Milletvekili Ahmet Şık’ın HDP''ye yönelik tartışma yaratan sözleri ile ilgili olarak “Hastalıklı bir bakış açısı” dedi.

Şık’ın sözlerinde "Ağızdan kaçan, kastı aşan bir durumun olmadığını" söyleyen Önder, konunun bir eğitim meselesi olduğunu ve bunu çözmenin TİP Genel Merkezi’nin görevi olduğunu söyledi. Bundan sonra Ahmet Şık’ı yok sayacaklarını ifade eden Önder, “Ahmet’in bu sözünden daha vahim olanı ayrılırken kullandığı ifadelerdi. O zamandan bu arkadaşın yetkin bir şekilde uyarılması gerekirdi. Suç duyurusu metni gibi ayrılış gerekçesi olmaz yani" ifadelerini kullandı.

Twitter’da açılan bir odada konuşan Önder, Ahmet Şık ile ilgili şu açıklamada bulundu:

“Bu durum kabul edilemez. Bu durum incitici, bunun da altını çizmek lazım. Açıklanan özür görmezden gelinemez ama yeterli mi sorusu tartışmaya muhtaç. Fakat kendimize dair, yani konuştuğumuz ittifak içerisinde bir güç ise eğer bu, bakış açısı bir parça hastalıklı bir bakış açısı. Genellikle de baş edemediğimiz kısmı burası. Çünkü düşmanca bakan insanların o bakış açısındaki patolojiyi sergilemek, teşhir etmek kolay. Zihne sızmış kavramlar, kelimelerle matah bir şeyler söylediğini zannedenleri düzeltmeye çalışmaktan bitap düşüyoruz. Oysa bu enerjimizi seçime harcamamız gerekiyordu.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar