Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti
Günboyu Gazetesi'nin bugünkü manşeti

03-02-24-01gun-page-0001-001.jpg

VELİLER ÖZEL OKUL ÜCRETİNE İSYAN ETTİ

Okulların maliyetleri üzerinden yüzde 150 oranında zam talep etmelerine karşı velilerin şikayetleri artıyor. Veliler, sadece maliyet gerekçesiyle yapılan bu yüksek zamların yanı sıra sınav ücretleri, kırtasiye masrafları, yemek ücretleri ve öğretmenlerin yetersizliği gibi konulardan da şikayetçi.

Özel okulların maliyetleri gerekçe göstererek %150'ye varan zam talepleri, veliler arasında şikayetlere neden oluyor. Özellikle erken kayıt döneminin başlamasıyla birlikte bu zamlar gündemdeki yerini koruyor. Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan düzenleme sadece ara sınıflardaki öğrencileri kapsarken, birinci, beşinci ve dokuzuncu sınıf velileri yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalıyor. Bazı özel okullar ise bu düzenlemeyi delmek amacıyla yan ödemelere fahiş zamlar uyguluyor. Velilerin bu duruma isyanı, Şikayetvar gibi platformlar üzerinden dile getiriliyor.

Geçtiğimiz günlerde gerçekleşen özel okul bursluluk sınavının şeffaflığına ilişkin tepkiler de var. Sınav sonuçlarının dijital platformlardan açıklanmaması ve velilerin kuruma çağrılması, eleştirilere neden oluyor.

Veliler, her sene %150'nin üzerinde zam talep edilmesine rağmen bu duruma nasıl engel olunamadığını sorguluyor. Ayrıca, okulların mevzuata uygun hareket etmediği belirtiliyor. Bazı okullar, erken kayıt adı altında aralık ayında fahiş zam oranlarıyla velileri kayıt yapmaya zorluyor. Bununla birlikte, internet sitelerinde fiyatların ilan edilmemesi ve velilere yazılı bilgilendirme yapılmaması da eleştiriliyor.

Veliler, okullardaki artan maliyetlere ilişkin şeffaflık talep ediyor. Öğrencilerin bursluluk oranlarına dair bilgilerin paylaşılmaması ve zam oranlarının belirsizliği endişe yaratıyor. Özellikle özel bir okulun yıllık ücretinin %220 oranında arttığı belirtilirken, bunun asgari ücrete ve memur maaşlarına yapılan zam oranlarıyla uyumsuz olduğu vurgulanıyor.

Veliler, öğretmen ve personel maaşlarının iyileştirilmesi gerekçesiyle yapılan zamları kabul etmiyor ve yasal haklarının uygulanmasını talep ediyorlar.

Gazetemizin birinci sayfasını okumak için tıklayınız...

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar