Emekli çok büyük beklemesin dedi! Ankara'nın kurt gazetecisi Bülent Aydemir Erdoğan'ın maaşlara yapacağı zammı açıkladı

Emekli çok büyük beklemesin dedi! Ankara'nın kurt gazetecisi Bülent Aydemir Erdoğan'ın maaşlara yapacağı zammı açıkladı
Milyonlarca emeklinin merakla beklediği zam düzenlemesi ile ilgili gazeteci Bülent Aydemir'den dikkat çeken bir çıkış geldi. Aydemir, "Çok büyük zam beklemesinler" diyerek net rakamı açıkladı.

Elips TV’de yayınlanan gazeteci Muhammed Vefa’nın sunduğu Uzgörü programında gazeteci Bülent Aydemir emekli maaşlarıyla ilgili önemli değerlendirmelerde bulundu.

Bülent Aydemir, "7 bin 500 lira açlık sınırının iki kat altında. Vatandaş geçinemiyor. Emekli perişan. Bütçede kısıtlama var ama emekliye uygulamayın bu kalemi. 29 Ekim’de emekliye 5 bin lira gibi bir ikramiye gündemde" ifadelerini kullandı.

1-001.jpg

Aydemir, "Bütçede böyle bir kalem yok. Borçlanmak gerekiyor. Siz borçlanacaksanız vatandaş için borçlanın. 7 bin 500 lira ile nasıl geçinilecek? Emekliye ne kadar zam verilecek? OVP’ye göre memur emeklilerine yüzde 47, SSK ve Bağ-kur emeklilerine yüzde 38 zam verilecek. Erdoğan bunu seçim öncesi yüzde 50’ye tamamlar" dedi.

para-001.jpg

"Peki zam yapılmayan emekliler ne yapacak?" diye soran Aydemir, "En fazla 10 bin olur. Çok büyük zam beklemesinler. Dün TCMB Başkanı da desteklerden, KKM’den bahsetti. Burada yapılan maliyetler belirtildi" diye konuştu.

ee.jpg

EMEKLİ ZAM ORANI YÜZDE KAÇ OLDU?

Öte yandan TÜİK’in verilerine göre, enflasyon eylül ayında yüzde 4.75 oldu. Dokuz aylık enflasyon yüzde 49.86 olurken, Eylül ayı itibarıyla yıllık enflasyon da yüzde 61.53 olarak gerçekleşti. Temmuz, Ağustos ve Eylül aylarında toplam enflasyon yüzde 25.11 olarak hesaplandı.

sfdst-001.jpg

Temmuz, Ağustos, Eylül ayı enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından emeklilerin alacağı enflasyon oranı 25,11 olarak açıklandı. Bu orana Ekim, Kasım ve Aralık ayı enflasyon oranları ve refah payı artışı eklenecek.

EMEKLİYE SEYYANEN ZAM OLACAK MI?

Emekliye Temmuz ayında yüzde 25'lik zam yapılmıştı. Memura yapılan 8 bin liralık seyyanen zam sonrası emekliler gözünü Ocak ayında yapılacak olan zamma çevirirken seyyanen zam artışı konusu da merak ediliyor.

22.jpg

Ocak ayında yapılacak olan zam konusunda iki ayrı formül masada tutuluyor. Bu formüllerden ilki taban aylıkların yükseltilmesi, ikincisi seyyanen zam artışı konusu. Temmuz ayında seyyanen zam almayan emekli bu kez Ocak 2024'te 2-3 bin liralık bir seyyanen zam artışı alabilir. Konu ilerleyen günlerde netlik kazanacak.

pro.jpg

uytu.jpg

aa.jpg

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar