Piyasaların Kraliçesi Hatice Kolçak'tan gram altın uyarısı: Çok sert olacak

Piyasaların Kraliçesi Hatice Kolçak'tan gram altın uyarısı: Çok sert olacak
Altın fiyatlarındaki son düşüşün ardından piyasalarda son durum sorgulanırken, Piyasaların Kraliçesi Hatice Kolçak, altın fiyatlarıyla ilgili önemli uyarılarda bulundu.

Altın fiyatları son birkaç günde düşüş üstüne düşüş kaydetti. Bu düşüşü ekonomik verilere bağlayan Hatice Kolçak altın hakkındaki yorumlarını paylaştı.

6-35d9.webp

ABD'de iş imkanları, açık iş ilanlarını gösteren JOLTS'un FED için önemli bir veri olduğunu söyleyen Kolçak, "Beklentinin çok üzerinde geldi 9 milyon 610 bin demek ki ABD'de hala bir alım var hala istihdam piyasası güçlü anlamına geliyor bu da FED'in elini güçlendiriyor Yani FED 'Ben agresif gideceğim daha fazla faiz artışı yapacağım' gibi bunu kullanır, kullanıyor da zaten" ifadelerini kullandı.

636c88ec5cf3b0247c15d986.webp

Altın fiyatları, son günlerde küresel piyasalarda yaşanan gelişmelerin etkisiyle sert bir düşüş yaşadı. ABD’de açıklanan iş imkanları ve istihdam verileri, FED’in faiz artışı beklentisini güçlendirdi. Bu da dolar endeksinin yükselmesine ve altının cazibesinin azalmasına neden oldu.

Altın uzmanı Hatice Kolçak, YouTube hesabından yaptığı açıklamada, altın fiyatlarının seyrini değerlendirdi.

Kolçak, ABD’de iş imkanları, açık iş ilanlarını gösteren JOLTS verisinin FED için önemli bir veri olduğunu belirtti. Kolçak, “Beklentinin çok üzerinde geldi 9 milyon 610 bin demek ki ABD’de hala bir alım var hala istihdam piyasası güçlü anlamına geliyor bu da FED’in elini güçlendiriyor. Yani FED ‘Ben agresif gideceğim daha fazla faiz artışı yapacağım’ gibi bunu kullanır, kullanıyor da zaten” dedi.

646e33a6ae1050cf5f40fb0f.webp

Kolçak, en önemli verinin 6 Ekim 2023 Cuma günü açıklanacak olan ABD tarım dışı istihdam verisi olduğunu kaydetti.

Kolçak, “JOLTS yüksek gelince otomatikman piyasalar aşağı geldi. Küresel piyasaların tamamı, sadece Amerikan piyasaları değil Asya piyasalarında da sert düşüşler oldu. Altın yani her şey düştü, dolar endeksi yükseldi. Tahvil piyasasında çok ciddi hareketlilik var özellikle 10 yıllık tahvil faizleri 4.87, 2 yıllıklar 5’in üstünde bu da 2007 - 2008 krizinde gördüğümüz seviyelere gelmiştik dedim size” diye konuştu.

1920x1080.jpeg

Kolçak, altının teknik olarak bozulduğunu ve 1800 dolar seviyesinin önemli bir destek olduğunu söyledi.

Kolçak, “Artık burada belli ortalamaların altında kaldığı zaman düşüşler sert oluyor. Dolayısıyla dibi bilmiyoruz. Teknik olarak da sinyal bunu gösterince burada artık kısa vadede alım için uygun değil dediğimiz noktalar buralar oluyor. Çünkü tekniği bozuldu altının” dedi.

64782aceae0a8f1bd47cb836.webp

Kolçak, altının uzun vadede yönünün yukarı olduğunu kaydetti ve olası düşüşlerden korunmanın en iyi yolunun piyasada sepet yapmak olduğunu ifade etti.

71460.jpg

1599618.webp

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar