Piyasa Kahini İslam Memiş elinde Türk Lirası olanlar çok şanslı dedi! Hazırlanın son 11 gün

Piyasa Kahini İslam Memiş elinde Türk Lirası olanlar çok şanslı dedi! Hazırlanın son 11 gün
Piyasa Kahini İslam Memiş, yatırımcılar için dikkat çeken uyarılarda bulundu. Gram altın için rakam veren Memiş, "Ekim’in 15’ine kadar eline yeni TL geçenler şanslı. Çünkü dolar karşısındaki her şeyi ucuza alabilecekler. 15’inden sonra ise aman dikkat" dedi.

Piyasa Kahini İslam Memiş, ekim ayı için uyarıda bulunarak ayın 15'ini işaret etti.

İslam Memiş'in tv100.com'daki "Bu hafta hangi seviyeleri takip etmeli?" başlıklı yazısı şöyle:

Ekim’in ilk haftasına başladık. Para piyasalarında Ekim’i ikiye ayırmak gerek. İlk yarı farklı, ikinci yarı farklı olabilir. Eylül’ün son haftası doların değer kazandığı, dolar karşısında tüm enstrümanların değer kaybettiği bir süreç gördük.

Bu sürecin Ekim’in 15’ine kadar devam edeceğini öngörüyorum. Dolar endeksi (dxy), 106 seviyesinin üzerini test etti ancak yine edecek gibi görülüyor.

Sebep Fed’in faiz artırma ihtimalinin güçlenmesi ve piyasayı yönlendirmeye devam etmesi. Yıl sonuna kadar Fed’in iki toplantısı var, birinde faiz artıracak.

Beklenti 25 baz puan. Kısa vade için güçlü dolar ile yola devam. Dolar endeksinde (dxy), 105-107 seviyesini takip edeceğim. Ekim’in 15’ine kadar eline yeni TL geçenler şanslı.

Çünkü dolar karşısındaki her şeyi ucuza alabilecekler. 15’inden sonra ise aman dikkat! Bu hafta piyasalarda şu bant aralıklarını takip edeceğim.

YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar