SGK uzmanından flaş uyarı: Bunu yapmayan EYT'liler bir yıl daha bekleyecek!

SGK uzmanından flaş uyarı: Bunu yapmayan EYT'liler bir yıl daha bekleyecek!
EYT krizinde çözüme az bir süre kalırken SGK Uzmanı Akay Tekin'den milyonlarca mağdura kritik uyarı geldi. Yasa çıkmadan yapılması gerekenleri açıklayan Tekin, bu adımlar atılmazsa emeklilik süresinin uzayacağını açıkladı.

SGK UZMANI AÇIKLADI: BUNU YAPMAYAN EYT'LİLER BİR SENE DAHA BEKLEYECEK!

Milyonların beklediği EYT yasasında gözler artık Meclis''e çevrildi.

EYT yasasının Meclis''e gelmesine artık yalnızca günler kalırken, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren kritik uyarı Sosyal Güvenlik uzmanı Akay Tekin''den geldi.

EYT''LİLERE KRİTİK UYARI!

EYT den faydalanmak ve hak kaybı ile karşı karşıya kalmamak için dikkat etmeniz gereken birkaç prosedür söz konusu.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Akay; "Çok yoğun bir talep olacak. Dolayısıyla haklarınızın zayi olmaması ve bir an önce haklarınıza kavuşabilmeniz için bazı işlemleri yapmanızda fayda var. E-devlet üzerinden girebilirsiniz, hem 4A yani SSK dediğimiz eski, hem 4B yani eski Bağkur dediğimiz, hem de 4C kamu görevlilerinin hizmet dökümlerine bakmaları gerekiyor. Orada doğum tarihleri doğru mu, ilk işe girişleri doğru mu, daha sonra hizmet dökümlerinde çalışma gün sayıları doğru mu. Bunları birçok vatandaşımız bilemiyebiliyor. EYT çıktığında milyonlarca başvuru olacak bunları düzeltmeleri mümkün değil daha sonra. Onun için mümkünse bir an önce e-devlet üzerinden bilgilerin doğruluğu kontrol edilmeli. Hata varsa eğer bir an önce bağlı oldukları il müdürlüklerine gidip düzelttirmeleri gerekiyor. Yoğunluk başladığı zaman bunu yapamazlar. Borçlanmalar çok önemli. Kadınların doğum borçlanmaları, erkeklerin askerlik borçlanmaları. Borçlanmalarını e-devlet üzerinden yapabiliyorlar. Borçlanma talebini yapabilirler, birden fazla kurumda yani hem SSK''lı hem Bağkur''lu hem emekli sandığı olarak çalışmışsanız bunların birleştirilmesi gerekiyorsa e-devlet üzerinden birleştirmeyi gerçekleştirsinler. Prim ödeme gün sayınızı yeterli görmüyorsanız, askerliği borçlanmanız lazım'''' ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar