EYT'liler dikkat! Yaş aralığı ve her şeyin belli olacağı tarih açıklandı

EYT'liler dikkat! Yaş aralığı ve her şeyin belli olacağı tarih açıklandı
Milyonlarca EYT'li vatandaşın beklediği yasanın çıkmasına artık günler kalırken, yaş aralığı da dahil bazı pürüzlerin giderilmesi için Erdoğan'ın kabineyi toplayacağı belirtildi. İşte EYT'de tüm detayların belirleneceği tarih...

EYT'LİLERİN KADERİ BU TARİHTE BELLİ OLACAK!

İlk olarak 2018 yılında ortaya atılan ve o tarihten bu yana sürüncemede bırakılan EYT''liler için beklenen yasa artık çıkmak üzere.

Yasa kapsamında kimlerin emekli edileceği henüz belli değilken, yaş aralığı hakkındaki çeşitli iddialar bulunuyor.

Kurulundaki sunumunda konuşan Bakan Bilgin, EYT''de yaş sınırına değinmedi, "En kapsamlı düzenleme" yapılacağını ifade etti.

''YAŞ''TA YENİ İDDİALAR: 12 ARALIKTA BELLİ OLACAK!

Yaş belirsizliği beraberinde yeni iddiaların da ortaya atılmasına yol açtı. Buna göre, masada iki seçeneğin olduğu belirtiliyor. Yaş sınırı kadınlarda 46, erkeklerde 48 olarak belirlenecek ya da herhangi bir sınır olmayacak, son kararı Cumhurbaşkanı Erdoğan verecek. EYT düzenlemesinin 12 Aralık pazartesi günü muhtemel Kabine Toplantısı''nda ele alınması beklenirken, gözler Cumhurbaşkanı Erdoğan''ın yapacağı açıklamalarda olacak.

Diğer yandan CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, EYT''de "yaş sınırlaması" getirileceği iddialarına tepki gösterdi. Ağbaba, "EYT''lilerin hayalleri ile alay etmeyin. İnsanlar emeklilik hazırlıklarını yaptı, bu konunun takipçisi olacağız" dedi.

 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar