PTT'den emekliye tek imza ile 3 bin 500 lira ödeme kararı: İşte son tarih

PTT'den emekliye tek imza ile 3 bin 500 lira ödeme kararı: İşte son tarih
EYT'nin de yasalaşacak olması nedeniyle emekli vatandaş sayısı artarken, özel ve kamu bankalarının yanı sıra PTT de emekli maaş promosyonlarını açıkladı. İşte PTT'nin emekli kampanyasının detayları...

Tüm Türkiye''nin gözlerini çevirdiği EYT yasasının akıbeti merak ediliyor.

Bu kapsamda gerek kamu bankaları ve gerekse de özel bankalar tekliflerini bir bir açıklarken, emekliye son kampanya ise PTT''den geldi.

Söz konusu kampanya bedeli 3.600 TL olup, 3 yıl boyunca maaşını emekli maaşını PTT''den almayı taahhüt edenler için geçerlidir. Söz konusu kampanya 04 Ocak 2023 tarihinde başladı. Kampanya başvurusu PTT iş yerinden yapılacak.

Kampanyadan maaşını PTT''den alan müşteriler yararlanabilecek. Kampanya katılım başvurusunda bulunan müşteriler, kampanyaya ilişkin başvurunun yapıldığı tarihte Aktif Bank''tan açık kredisi olması ve açık kredilerinde 60 gün üzerinde gecikme bulunmaması gerekmektedir.

3. İŞ GÜNÜNDE HESABA YATIRILACAK

Kampanya bedeli 3 yıl için peşin olarak yapılır ve 3 yıllık taahhüt süresinin başlangıcı olarak kampanya bedelinin hesaba yatırıldığı tarih esas alınır. Kampanya bedeli başvuruyu takip eden 3. iş gününde müşterilerimizin PTT''deki maaş hesabına yatırılacak.

PTT''YE TAŞIMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

En yakın PTT iş yerine başvurup e-Devlet şifresi alarak "http://turkiye.gov.tr" internet adresine giriş yaparak e-Devlet şifreniz ile ya da SGK İl Müdürlüğüne bir dilekçe vererek maaşınızı PTT''ye taşıyabilirsiniz.

Ayrıca, promosyon, kredi, avans vb. ilişkileri ile ilgili diğer bankalarda bulunan maaşınızda herhangi bir bloke bulunmaması durumunda, size en yakın PTT iş yerlerinden maaşınızı PTT''ye taşıyabilirsiniz.

MAAŞIMI PTT''DEN ALMAK İÇİN NE YAPMALIYIM?

SSK emeklileri ilk maaşlarını PTT''den almaktadırlar. Bu nedenle bu gruptaki emeklilerin maaşlarını PTT''den almak için herhangi bir işlem yapmalarına gerek bulunmamaktadır. Emekli Sandığı ve Bağkur emeklileri ise, SGK İl Müdürlüğüne müracaat ederek veya PTT işyerlerinden alacakları e-Devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr internet adresi üzerinden maaşlarını PTT''ye taşıyabilecekler.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar