Selçuk Geçer'den olası müdahale yorumu: 14 liraya düşebilir

Selçuk Geçer'den olası müdahale yorumu: 14 liraya düşebilir
Yaptığı dolar yorumları ile dikkat çeken ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yeni dolar yorumu geldi. Hükümetin bir müdahaleye hazırlandığını belirten Geçer, söz konusu müdahale sonrası dolar/TL kurunda bir geri çekilme yaşanacağını açıklayarak, kurda görülecek düşüşe dikkat çekti.

SELÇUK GEÇER BU KEZ ŞAŞIRTTI! İŞTE KURDA BEKLEDİĞİ DÜŞÜŞ

Yüksek kur tahminleri ile çok sayıda kullanıcının dikkatini çeken Piyasa Analisti Selçuk Geçer, doların 12 lira seviyesine düşmesini bekleyenler için '' Büyük patlayacaklar'' yorumunda bulundu. Hükümetin ekonomi politikalarını ve piyasalarda yaşananları değerlendiren Geçer, piyasa her an müdahale gelebileceği sinyalini verdi.

KARA CUMA NE ANLAMA GELİYOR?

"Türkiye''de kara Cuma geliyor. Enflasyon yüzde 80''e de çıkacak. 3 rakamlar oluşmaya başlayacak. Dolar emin adımlarla yukarı doğru yükselmeye devam edecek. Bir de Amerika''dan 50 baz 50 faiz artırımı gelmeye başlayacak. Eğer ki Avrupa FED''in faiz kararlarını karşılarsa biz paritede sabitleme görürüz. Eğer tam tersi olursa Avrupa hala tepkisiz kalırsa Dolar/Euro''da dengeler değişir. Euro doların altında düşer. Ver aralarındaki makas kapanır. Bu TL değer kazanacak demek değil. Aksine TL yine Euro ve dolar karşısında değer kaybetmeye devam edecek."

BÜYÜK PATLAYACAKLAR...

"Dolar ha bugün ha yarın 18 olacak. Ama bunu görünce zirve demeyin. 20 Aralık''taki 18 lira ile bugünkü 18 lira arasında dağlar kadar fark var. Bugünkü 18 liralık 1 dolar 20 Aralık''taki 12 dolar aynı. Çünkü veriler bu kadar bozuk değildi. Daha da bozdular. 18 artık korkunç bir hedef olmaktan çıktı. Tekrar 12 lira olacak diyenler büyük yanılacak büyük patlayacaklar. Enflasyon korumalı bir ürün çıkartırlarsa o zaman kur geriye gelir. 16 liradan 14 seviyesine geriler. O seviyede bir süre kaldıktan sonra tekrar bakarsınız 18 seviyesi olmuş. Çünkü enflasyon korumalı ürün bugünkü bütçe açığının 2''ye katlaması demek."

"SİSTEM DARMADAĞIN"

"100 bin liraya 75 bin lira faiz yarın çıksın koşarak paramı yatırırım. Döviz düşer. Düşsün. Kısa vadeli düşsün. Herkes bozdursun dövizini. Darmadağın edersiniz sistemi. Toparlayamazlar. Umarım olmaz. Süper Bono diyenler Kur Korumalı gibi olacak. Başımıza gelmeyen kalmaz. Bugün 16 yarın 17 olur iş oraya gidiyor. Şu an 16,30''un üzerine yüzde 10 koyar mısınız? Yüzde 10''luk değişim sizi 18 liraya götürü verir. Bunun geri dönüşü de olmaz. Döner tekrar ileriye döner. Para politikalarıyla ekonomi yönetilmez. Fiyat istikrarsızlığı resmen patladı. Dolar yükselmeye devam edecek. Sistemi alt üst ettiler. "

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar