Selçuk Geçer'den dikkat çeken altın ve dolar uyarısı! Umarım bunu yapmazlar...

Selçuk Geçer'den dikkat çeken altın ve dolar uyarısı! Umarım bunu yapmazlar...
Ekonomist Selçuk Geçer, çarpıcı piyasa yorum ve tahminleriyle bir kez daha dikkatleri üzerine çekti. Geçer, "Umarım bunu yapmazlar. Bu hem politika ihlali olur hem de ekonomik ihlal olur" diyerek uyarıda bulundu.

SELÇUK GEÇER'DEN DİKKAT ÇEKEN ALTIN VE DOLAR UYARISI

Geçtiğimiz dönemlerde “Dolar 10 lira olacak” dediği için yargılanan, ardından dolar kurunun 12 TL seviyesine ulaşması ile birlikte beraat eden Ekonomist Selçuk Geçer, yurtiçi ekonomi piyasalarını değerlendirdi. Altın ve dolar tahminlerinde yoğunlaşan ünlü isim, yatırımların daha yüksek oranlarda değerlenmesini sağlayabilecek öngörülerde bulundu.

Ünlü ekonomist, yatırımların tek sepette toplanmasının riskli bir yatırım davranışı olduğunu belirtti. Yani bir yatırımcının tüm tasarrufunu altın ya da dolar gibi tek bir yatırım aracında toplaması, ilgili yatırım varlığının sekteye uğraması ile çok ciddi zarara uğrayabilir.

Selçuk Geçer, yeni bir müdahalenin doları etkilemeyeceğini ifade ederken, dolarla faiz arasında bağlantının da artık koptuğunu söyledi. Merkez Bankası''nın faizi 100 baz puan artırsa bile fayda etmeyeceğini ifade eden Geçer, Süper Bono ve Enflasyon Korumalı Mevduat''a dikkat çekerek, "Umarım bunu yapmazlar. Bu hem politika ihlali olur hem de ekonomik ihlal olur" diye konuştu.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar