Selçuk Geçer'den dolar için 3 senaryo

Selçuk Geçer'den dolar için 3 senaryo
Piyasa tahminleri ile dikkatleri üzerine çeken Analist Selçuk Geçer dolar için korkutan 3 senaryoyu açıkladı. Dövizde yükselmelerin devam edeceğini belirten Geçer, dolar için 3 haneleri rakamlara dikkat çekti. İşte Geçer'in o açıklamaları.

SELÇUK GEÇER, DOLARI BEKLEYEN 3 SENARYOYU AÇIKLADI!

Haziran ayının ilk gününe hareketlilik ile giren döviz ve altın kurunda yükseliş trendi devam ederken, gözler piyasaya yapılacak müdahale iddialarına yöneldi. Müdahale üzerinde değerlendirme yapan Piyasa Analisti Selçuk Geçer ise doların göreceği zirve seviyeyi verdi.

''''DOLAR DÜŞERSE DUA EDİN''''

"Döviz ve altın emin adımlarla gidiyor yukarı doğru. Görünen o ki devam edecek. Bu engellenemeyecek. Engellenmesi de doğru değil. Doları düşük tutmak uğruna 1 yıl fedakarlık yapıyoruz. Cebimizden para çıkıyoruz. Bugün benzin 26 liraysa bunun sebebi doları bakılamaya çıkarmaktır. Gram altın hem ons hem dolara göre yukarı çıkacak. Dolar düşecek mi? bunu açıklayacağız. Döviz yükselir. Dolar 16,43 seviyesini gördü. 16,90''a gidiyor. Önümüzdeki hafta gidecek. 17''yi kırdıktan sonra 25''in altında kapatırsak öpüp başımıza koyalım. 30 liraya çıkarsa şaşırmayalım, büyük kırılmalar olursa dua edelim. Bizi getirdikleri nokta bu.''''

AMERİKA''YA KAÇIŞ BÜYÜK

"Dolar endeksi 101''i zorlamaya başladı. Amerika''ya giden parada hisse senedi piyasası ile de bakmak zorundasınız. Piyasasının yükselmesi Amerika''ya para girişinin hızlandığını gösteriyor. Altın gibi durumlar Amerika''daki tahvilleri gösteriyor. Amerika''ya ilgi var. Türkiye açık ara dünyanın en riskli ülkesiyiz. Kurla faiz arasındaki bağı koparttık. Faizin gücü dışarı atmış olduk. Cepte para kalmayınca doların yükselişini izliyoruz. Dolar neden yükselecek? Amerika''ya para kaçışı devam ederse hareketliliği daha da sertleştirecek. Süper Bono ile engellemekte mümkün olmayacak. Dolar 14''ten yükselmeye başladı. Neden 12''de tutamadı. Gücü bir yere kadar. Türkiye''nin işi önümüzdeki günlerde daha da zorlaşacak. Sıkıntılar daha da büyüyecek. Bu hareketlilik kaçışı hızlandırıp doları yükseltecek."

DOLARDA KORKUTAN 3 SENARYO

Dolar için 3 senaryoyu açıklayan Geçer şunları kaydetti:

"Amerika''da faiz artırımı az olursa dolar yükselir, bizimkilerde makro ekonomik kırılganlıkları artırmazlarsa dolar yıl sonunda 25 liraya çıkar. Büyük ihtimalle 17''yi aşar sonra 20 sonra adıma adım 25 liranın üzerine çıkar. 25-20 arasında durur. Diğer senaryo ABD ve Avrupa agresifleşmeye aynı zamanda petrol fiyatlarının yükselmesiyle bizim de bütçe açıklarımızın artmasıyla enflasyon faiz makası açılır bir bakarsınız dolar 1 haftada 20''yi bulmuş yıl sonunda 35-40 aralığına yerleştiğini görmüş oluruz. 3 . senaryo ise bizi 3 haneli dolar rakamlarına gidebiliriz. Ben dolar 12 olacak dediğim de bana küfür etmişlerdi. Çok kişi özür diliyor benden. Faiz artırımı piyasaları çökertir, şirketleri batırır."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar