e-Ticaret sektöründe hareketlilik

e-Ticaret sektöründe hareketlilik
Anneler Günü için çevrim içi alışveriş sitelerine yönelen tüketiciler, e-ticaret sektöründe canlılık sağladı.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD) Başkanı Hakan Çevikoğlu, Anneler Günü yaklaşırken e-ticaret firmalarının özel kampanyalar düzenlediğini ifade etti. Çevikoğlu, Anneler Günü'nün Türkiye'de yılın ikinci en büyük hediye alışveriş günü olduğunu belirtti ve bu özel gün için yapılan etkili kampanyalarla e-ticaret sitelerinde önemli artışlar yaşandığını dile getirdi. Çevikoğlu, bu yıl Anneler Günü'nde 50 milyar liranın üzerinde bir işlem hacmi beklediklerini vurguladı.

Özellikle kuyumculuk sektörünün bu özel gün için öne çıktığını ifade eden Çevikoğlu, kişisel bakım ve aksesuar ürünleri ile küçük ev aletlerinde de talebin arttığını belirtti. Ayrıca çevrim içi çiçek ve çikolata siparişlerinde de yoğun talep beklediklerini söyledi.

Çevikoğlu, tüketicilerin günlük ihtiyaçlarının yanı sıra özel günlerde de e-ticaret sitelerini tercih ettiğini dile getirdi. Pandemi sonrasında e-ticaret sektöründeki artan hareketliliğin her geçen gün arttığını belirten Çevikoğlu, internet üzerinden alışverişin artmasıyla birlikte ürün çeşitliliğinin de arttığını vurguladı.

Tüketicilere dolandırıcılık vakalarına karşı dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulunan Çevikoğlu, alışveriş yapılacak sitelerin güvenilirliğini kontrol etmelerini önerdi. Ticaret Bakanlığı tarafından güvenilir e-ticaret sitelerine verilen güven damgasına sahip sitelerin tercih edilmesi gerektiğini belirtti. Ayrıca, çevrim içi ödeme yapmak istemeyen tüketiciler için kapıda ödeme seçeneğinin de bir alternatif olduğunu ifade etti.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Öne Çıkanlar