Selçuk Geçer, felaket için yıl sonunu işaret etti: Doların göreceği seviyeyi açıkladı

Selçuk Geçer, felaket için yıl sonunu işaret etti: Doların göreceği seviyeyi açıkladı
Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve enflasyonun durumu hakkında kritik uyarılarda bulundu, Selçuk Geçer, “Dolar için Aralık ayında 30 TL’yi konuşuyor oluruz. Yüksek seviyede kırılganlıklara sahibiz. Geçmişte yaşanan krizlerden çok daha şiddetli bir kriz yaşayabiliriz. 2023 yılı 2022’den daha iyi olmayacak” dedi.

DOLARIN GÖRECEĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI!

Ülkede artan ekonomik kriz, yüksek enflasyon ve döviz kurlarının korku verici yerlere tırmanması, kafalarda “Nereye doğru gidiyoruz” sorusunu dolaştırıyor.

Ekonomist Selçuk Geçer, artan enflasyon ve dolar kuru hakkında kritik açıklamalarda bulundu.

Geçer, enflasyon için şunları söyledi:

“Enflasyon bütün dünyanın başına bela oldu. Ancak biz şunu söyleyemeyiz. Bütün dünyada enflasyon olduğu için bizde de enflasyon var. Bizde enflasyon zaten vardı ve bu süreçte artış hızı yükseldi. Türkiye’nin makroekonomik göstergeleri bu enflasyon krizinden önce bozulmuştu. Zaten dünyadaki enflasyon rakamlarına baktığınızda Türkiye’nin yanından bile geçemeyeceklerini görürsünüz. Üstelik gerçek enflasyon henüz Türkiye’de resmi verilere yansımamış durumda.”

Dolar/TL kurunun geleceği hakkında değerlendirmede bulunan Selçuk Geçer, şu açıklamayı yaptı:

“Yıl sonuna geldiğimiz yüzde 100’ün altında enflasyon olmayacak. Merkez Bankası dolar kuru beklentisini 18,99 TL’ye yükseltmiş. Bunun ihtimali dahi yok. Yıl sonunda 25 TL ile 30 TL arasında bir dolar kuru bulursak sevinelim çok yükselmemiş diye. Sadece enflasyon nedeniyle dolar kuru yılı 30 TL ile 35 TL aralığında kapatacak. Eğer kırılma olursa o zaman dolar kurunda 3 haneli rakamları görürüz. Onu da şimdiden söyleyeyim. Dolar kuru 17 TL’nin üzerinde. Bu hafta büyük bir ihtimal ile dolar kurunun 17,80 TL’ye net bir şekilde yükseldiğini göreceğiz. Eylül ayına kadar 21 TL – 22 TL seviyelerinde dolar kuru ile karşılaşacağız. Aralık ayında 30 TL’yi konuşuyor oluruz. Yüksek seviyede kırılganlıklara sahibiz. Geçmişte yaşanan krizlerden çok daha şiddetli bir kriz yaşayabiliriz. 2023 yılı 2022’den daha iyi olmayacak.”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar