Ünlü ekonomist, doların yalnızca iki ay sonra göreceği akıl almaz seviyeyi açıkladı

Ünlü ekonomist, doların yalnızca iki ay sonra göreceği akıl almaz seviyeyi açıkladı
Türkiye yeniden döviz şoku yaşarken, pek çok ünlü ekonomistten dolar kuruna ilişkin tahminler geliyor. Verdiği yüksek dolar tahminleri ile dikkat çeken ekonomist Selçuk Geçer, doların iki sonra göreceği akıl almaz rakamı açıkladı.

ÜNLÜ EKONOMİST DOLARIN 2 AY SONRA GÖRECEĞİ SEVİYEYİ AÇIKLADI!

Selçuk Geçer, Youtube kanalından yaptığı paylaşımlarla dikkat çekmeye devam ediyor. Dolar kuru ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Geçer, son paylaşımında da "Dikkat" diyerek uyarılarda bulundu.

Ekonomist Selçuk Geçer dolar kuru ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Kısa vadede 17,80-18 seviyelerini göreceğiz. Sonrasında Eylül ayına kadar 21, 22 belki 23 seviyelerine kadar yükselen bir dolar kuru göreceğiz. Eğer Türkiye kendisini finanse edemezse, ödemeler dengesi daha da bozulursa ve maliyetlerimiz özellikle bu yurt dışından bulduğumuz döviz maliyetlerimiz artar ise ki artıyor, Türkiye''deki kurum, kuruluş özel ya da kamu fark etmez. Döviz açıklarını kapatmak için yurt dışından bulamadıkları dövizi, yurt içinden tahsil etmeye çalışırlar ise Merkez Bankası rezervleri de kontrolsüzce düşmeye devam ederse o zaman biz büyük kırılmalar görebiliriz. Konuştuğumuz 30-35 seviyeleri bile dolar için çok düşük seviyeler kalabilir."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar