Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve altının yıl sonu göreceği rakamı paylaştı

Ekonomist Selçuk Geçer, dolar ve altının yıl sonu göreceği rakamı paylaştı
Yaptığı dolar tahminleri ile öne çıkan ekonomist Selçuk Geçer bu defa hem altın hem doların izleyeceği yön hakkında önemli tahminler paylaştı.

SELÇUK GEÇER'DEN YIL SONU ALTIN VE DOLAR TAHMİNİ

Dolar 17,40 seviyelerine yükselirken, gram altın da dolara paralel olarak yeniden 1000 lira seviyelerine yükseliyor. Elinde altın ve dolar birikimi yapanlar ise doların yükselişinin kalıcılığını sorgulamaya başladı. Piyasa Uzmanı Selçuk Geçer ise doların kademe kademe ulaşacağı seviyeleri tek tek açıkladı.

''RESESYONA GİDİLİYOR''

"Dünyada 2 önemli görüş var. Bunlardan biri resesyon diğeri stagflasyon. Bu nedenle Merkez Bankaları beklenen faiz artışını yapamayacaklar. Diğer bir görüş ise enflasyon kontrolsüzce yükseliyor. Bu da fiyat istikrarsızlığını getirecek. FED''in açıklamalarına bakıldığında ciddi bir resesyona gidiliyor. O halde demek ki faiz artıramayacak FED. Öbür taraftan Fed başkanlarının açıklamalarına bakıyorsunuz. Bu faiz artımını 100 puan olmalı diyorsunuz."

''DOLAR KURU 3 HANELERE GİDEBİLİR''

"Dolar 17,50 seviyesine geldi. Emin adımlarla 17,80''e gidiyor. Rakamlar 30 liraya evrildiğini görüyoruz. Dolar kuru hatta 3 hanelere bile gidebilir. Avrupa Merkez Bankası faizleri çok daha agresif bir şekilde artıracak. Bu da Euro dolar paritesini 0,80''lere götürebilir. FED 100 baz puan görüşü bende daha kuvvetli. Resesyon ve stagflasyon riski var.

"Dünya ekonomisi daha büyük krizlere gidebilir. Temmuz ayında Fed faiz artışını 100 baz puan yapabilir. Enflasyon kontrol altına alana kadar agresif faiz artışları yapacak. Bu başta Türkiye''yi etkileyecek. 1000 CDS üzerine atabilir."

ARALIK AYI İÇİN RAKAM VERDİ

"Dolar ilk etapta 17,80. Eylül ayında 21 lira. Bir sonraki adım Kasım-Aralık ayında 30 liralık dolar göreceğiz. Faiz artırımlarını işin içine kattığımızda daha da artacak. Dolar endeksi 107 seviyesine gelmişse de 115''e kadar yolu var.

100 baz puan konuşulmaya başladı. Koşullar bu puanı gerektiriyor. FED, bugün 75 baz puan işe yaramadığı için 100 baz puana gidecek. Bunun Türkiye''nin CDS 1000 baz puana gelecek. Altının onsunda toparlanma var. Çünkü 75 baz puan fiyatlanıyor. 1650 seviyeleri görülebilir. 1000 baz puan olursa 1900 seviyesini zorlar. Altının gramı doların yükseliş eğiliminden dolayı yükselişte.

Rusya''ya mahkum olan bir Avrupa var. Bundan dolayı petrol fiyatları yükselmeye devam edecek. Yaz aylarında petrol fiyatlarında avantajlı olmayacak."

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar