Selçuk Geçer'den altın ve dolar sahiplerini sevindirecek tahmin

Selçuk Geçer'den altın ve dolar sahiplerini sevindirecek tahmin
Yaptığı dolar tahminleri nedeniyle hakkında BDDK tarafından suç duyurusunda bulunulan ünlü ekonomist Selçuk Geçer'den yine çok konuşulacak altın ve dolar yorumları geldi.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN ALTIN VE DOLAR İÇİN AKIL ALMAZ TAHMİN!

Dolar hakkında yaptığı yüksek tahminler nedeniyle gündemden düşmeyen Selçuk Geçer''den, açıklanan temmuz ayı enflasyonu sonrası yeni bir değerlendirme geldi.

Geçer, doların yükselişine oranla gram altınında yükseleceğini söyleyerek yeni seviyeyi verdi. Geçer, "Dolarda o beklenen yükseliş geldiğinde gram altın 1200 lira yıl sonunda 1500 seviyeleri test edecek. Dolar 20 TL ons altın 1800 olduğunda. Altın yükselmeye devam edecek" diye konuştu.

ALTIN İÇİN 2000 LİRA DEDİ

Küresel krizin Türkiye için ağır olacağını ifade eden Geçer, yaşanacak olan krizin derinleşmesi durumunda 1000 lira seviyelerinde olan gram altının 2000 liralara çıkacağını öne sürdü. Geçer, "Enflasyonun olduğu ortamlarda önce konut fiyatları yükseliyor gibi olur ama sonra bir tepe taklak oluyor. Dikkatli olmanız gerekiyor" dedi.

DOLARDA AKIL ALMAZ RAKAM

Açıklanan enflasyon rakamlarının gerçeği yansıtmadığını belirten Selçuk Geçer, gerçek enflasyonda karşılık gelen doların 37 TL olduğunu ifade etti. Geçer, yeni açıklanan enflasyonun ise 40 liraya denk geldiğini belirtti. Dolar hakkında yüksek tahminleri ile bilinen Selçuk Geçer bu defa ise doların göreceği korkunç rakamı söyledi. Enflasyonun toparlanmaması durumunda doların 3 hanelere gideceğini her seferinde dile getiren Geçer, 100 liraya dikkat çekti. 1994 krizine vurgu yapan Geçer, o dönemlerde 8 bin liralık dolar kurunun 48 bin liraya çıktığını ve sonrasında 1 milyon 600 lira olduğunu sözlerine ekledi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar