Selahattin Demirtaş'tan oy pusulalı paylaşım: "Matematik açısından aslında böyle..."

Selahattin Demirtaş'tan oy pusulalı paylaşım: "Matematik açısından aslında böyle..."
2016 yılından beri cezaevinde tutuklu bulunan HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda 14 Mayıs seçimlerine yönelik "Matematik açısından Cumhurbaşkanlığı oy pusulası aslında böyle" ifadelerini kullandığı bir görsel yayınladı.

Ali Aydın / Günboyu 

4 Kasım 2016''da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ ve dokuz HDP''li milletvekili ile birlikte "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak", "terör örgütü üyesi olmak", "silahlı terör örgütüne üye olmak", "örgüt adına suç işlemek" iddialarıyla gözaltına alındıktan sonra tutuklanarak Edirne F Tipi Cezaevi''ne götürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 14 Mayıs''ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve 28. dönem milletvekilliği seçimlerine haftalar kala yeni bir paylaşımda bulundu.

Sosyal medya hesabından takipçilerine seslenen Demirtaş, oy pusulasında yer alan 4 adaydan 3 tanesinin Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan olduğu, karşısındaki tek adayın ise Kemal Kılıçdaroğlu olduğu bir görseli yayınlayarak "Matematik açısından Cumhurbaşkanlığı oy pusulası aslında böyle. Lütfen oyunu heba etme çünkü değişim anahtarı sende." ifadelerini kullandı.

"OYUNU HEBA ETME"

Demirtaş, son günlerde art arda paylaşımlar yaparak seçimlere yönelik görüşlerini açıklarken, Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş''ı ''ortak liste'' konusunda anlaşmaya varmaması nedeniyle eleştirirken, Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce''yi ise milletvekili seçimlerinde AKP''nin değirmenine su taşımakla suçlamıştı.



Cumhurbaşkanlığı için yarışacak 4 adaydan, yalnızca Recep Tayyip Erdoğan''ı ve Kemal Kılıçdaroğlu''nu bırakan, Muharrem İnce ve ATA İttifakı''nın adayı Sinan Oğan''ın yüzünü ise Erdoğan ile değiştiren Demirtaş, söz konusu görsel ile "Kılıçdaroğlu''na atılan oyların dışındaki tüm oylar Erdoğan''a yarayacak" mesajı verdi. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar