Sarıyer’de taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı

Sarıyer’de taksici cinayeti: 5 yerinden bıçaklayıp yol kenarına attı
Sarıyer’de taksici Yaşar Yanıkyürek, aracı gasp edildikten sonra bıçaklanarak yol kenarına atıldı. Hayatını kaybeden Yanıkyürek'in cenazesi Adli Tıp Kurumu'na kaldırıldı.

İstanbul'un Sarıyer ilçesinde bir taksi şoförü aracına binen yabancı uyruklu bir kişi tarafından 5 yerinden bıçaklanarak yol gösterilen atıldı. Taksici hayatını kaybetti.

Saldırgan ise kısa bir süre içinde polis ekipleri tarafından yakalandı.

BIÇAKLAYIP ARACINI KAÇIRDI

Saat 16.30 sularında Sarıyer Tarabya Mahallesi Pamuk Sokak'ta gerçekleşen vahim olayda, yabancı uyruklu bir kişi taksici Yaşar Yanıkyürek'in kullandığı ticari taksiye binerek yolculuk yapmak istedi. Ancak taksici ile yolcu arasında yaşanan ücret anlaşmazlığı sonrasında kısa süre içinde tartışma büyüdü. Tartışmanın şiddetlenmesiyle saldırgan, Yaşar Yanıkyürek'i 5 yerden bıçaklayarak araçtan attı ve ardından aracı kaçırarak olay yerinden uzaklaştı.

aw184581-02.jpg

Vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen sağlık ekipleri, taksicinin hayatını kaybettiğini bildirdi.Cinayetin ardından polis ekipleri, saldırganları yakalamak için geniş çapta bir operasyon başlattı. Kısa sürede yapılan çalışmalarda şüpheli YB (42), kullanıldığı için bıçaklandığı ve kaçırıldığı taksiyle birlikte yakalanarak gözaltına alındı.

Saldırıya uğrayan taksici Yaşar Yanıkyürek'in arkadaşları, yaşanan olayın ardından büyük bir tepki gösterdi. İlyas Uzun, "Arkadaşımız direnince öldürüyorlar. Daha sonra kendisini caddeye atıyorlar, arabayı da alıp kaçıyorlar. Biz ölmek istemiyoruz artık, çoluğumuz çocuğumuz var" diyerek tepkilerini dile getirdi.

aw184581-01.jpg

Taksici Tuncay Tek ise, "Kesinlikle kimseyi yolda bırakmıyoruz. Şu karşılaştığımız olaylar bizi çok yıpratıyor. Allah rızası için buna bir bakım bulunsun. Belediye başkanlarımızdan, görevliden, saklandığımızdan rica ediyoruz buna bir önlem alsınlar. Biz de kendimizi bu ölümlerden kurtaralım" şeklinde konuştu.
Gözyaşları içinde konuşan Murat Yavuz, "Devletin artık bu taksici cinayetlerine bir el atması gerekiyor. Kabinin koyulması lazımsa koyulsun. Bir şeylerin yapılması lazım artık" kurumsale seslendi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar