Şakkadanak Necmettin yine şaşırtmadı: 'Ülkeden kaçan büyük para geri gelecek' dedi

Şakkadanak Necmettin yine şaşırtmadı: 'Ülkeden kaçan büyük para geri gelecek' dedi
Yandaş ekonomi yazarı Necmettin Batırel’in, ekonomiyi değerlendirdiği son yazısında yine ezber bozmadı. Batırel, “Çok rahat bir kış geçireceğiz” dedi.

ŞAKKADANAK YİNE ŞAŞIRTMADI: ÜLKEDEN KAÇAN BÜYÜK PARA GERİ GELECEK!

CNN Türk canlı yayınında ‘Şakkadanak 10 milyar dolar satarım, dolar düşer’ çıkışıyla bilinen Necmettin Batırel, bugünkü köşesinde yine pes dedirten sözler sar etti.

Batı ile ülke ekonomisini kıyaslayan Batırel, bu kışın çok rahat geçeceğini öne sürerek şunları aktardı:

“Bakın Almanya doğalgaza ek vergi getiriyor. Avrupa Birliği enerji tüketimini %15 azaltma kararı aldı. Türkiye’de böyle bir tablo var mı? Doğalgaz depolarımız ağzına kadar dolu, Rusya, İran ve Azerbaycan’la enerji anlaşmalarını yeniledik. Çok rahat bir kış geçireceğiz…

“DAHA NE İSTİYORSUNUZ!”

IMF bile bunu dünyaya ilan etmek zorunda kaldı. Şu anda en büyük problem enflasyon. Onu düşürmenin de tek bir yolu var. Büyük döviz girişi! Birleşik Arap Emirlikleri, Katar ve Suud sermayesi, varlık fonunda bulunan TMSF üzerindeki şirketleri satın alacak. Varlık barışı ile ülkeden kaçan büyük para bloku eylülden itibaren geri gelecek. Turizmden 37 milyar dolar kazanacağız. Cumhurbaşkanı Erdoğan 2023 Şubat -Mart aylarında enflasyonda belirgin düşüş yaşanacağını boşuna söylemedi. Evet fiyatlar yüksek ama hükûmet maaşları büyük oranda artırdı, vatandaşını ezdirmedi. Daha ne istiyorsunuz!”

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar