Necmettin Batırel doların döneceği ilk rakamı verdi

Necmettin Batırel doların döneceği ilk rakamı verdi
Daha önceden katıldığı bir tartışma programında döviz yükselişine karşı "Şakkadanak dolar satarım" önerisiyle gündem olan Necmettin Batırel, dolar kuru için yaptığı tahmin ile kurun döneceği rakamı verdi.

'ŞAKKADANAK NECMETTİN' DOLARIN DÖNECEĞİ İLK RAKAMI VERDİ

"Merkez Bankası’nın yerinde olsam şak diye doları satarım" diyen ekonomist Necmettin Batırel dolar kuru tahmininde bulundu.

Merkez Bankası’na faizi neden düşürmediniz diye sitemde bulunan ''Şakkadanak'' lakaplı ekonomist Necmettin Batırel, “Yahu neden korkuyorsunuz? Kur korumalı hesapta 728 milyar lira birikti. Kimse artık döviz almıyor, hesap açıyor... Türk lirasındaki kazanımlar arttı... Hazine kur farkı ödemekten kurtuldu… Şirketler vergi istisnasından yararlanmak için dövizden TL’ye geçmeye başlıyor.” dedi.

Türkiye Gazetesi köşesinde dolar kuru tahmini de yapan Necmettin Batırel, “Dolar TL’nin ilk etapta 13,50-14,00 TL aralığına döneceğini tahmin ediyorum. Mayıs ayında ABD Merkez Bankası FED''in 0,50 baz puanlık faiz artışı sonunda doların uluslararası borsalardaki değer kazanımı karşısında TL üzerindeki baskısı da böylece hafifletildi. Nitekim dünden itibaren dolar uluslararası borsalarda ciddi değer kazanmaya başladı. Ama Türk lirasında kayıp yok. Kurlar ne kadar düşerse maliyetler o kadar azalır. Bugün dolar/TL’nin olması gereken gerçek seviye 9,50’dir. Üzeri köpüktür...” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar