Ramazan Bayramı'nda nasıl beslenmeliyiz

Ramazan Bayramı'nda nasıl beslenmeliyiz
Diyetisyen Sinem Kara, "Ramazan Bayramı'nda öğün sayısının artması ve daha fazla yemek yeme istediğinden dolayı kişiler bazı sindirim problemi yaşayabilirler” ifadelerini kullanarak uyarıda bulundu.

İHA’da yer alan habere göre, Kara, bayramda ikram edilen şeker, çikolata, baklava, börek gibi gıdalar kan şekerini hızla yükselten ve kalorisi yüksek gıdalar olduğunu söyledi.

Bu gıdaları bayramda sık tüketmek sindirim sistemi problemlerine ve kan şekerinin hızlı yükselmesiyle daha fazla yemek tüketimine sebep olabileceğini aktaran Diyetisyen Sinem Kara, "Bayramda en sık yapılan hatalardan biri öğünde tüketilmesi gereken besinleri kısıp yerine ikramlıklardan yenildiğini söyleyen Kara; “ Bayram süresince yeterli ve dengeli beslenmek için, beş temel besin grubunu da tabağınızda bulundurun. Bu besin grupları nelerdir? Süt ve süt ürünleri grubu, et-yumurta-kurubaklagiller ile yağlı tohumlar, Sebzeler grubu, meyveler grubu, ekmek ve tahıllar grubudur. Tüketilecek yiyeceklerin miktarı aniden arttırılmamalıdır. Öğün araları en az 2 en fazla 4-5 saat olacak şekilde düzenlemelidir. Gerektiğinde ara öğünlerde meyve ve kuruyemişlerden yararlanılabilir. Bayram sabahı kahvaltıyı hafif geçirmek önemlidir. Kahvaltıda kızartma, kavurma yöntemleriyle pişirilmiş besinler yenmemelidir” dedi.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar