Julia Ituma olayında yeni gelişme: Ebrar Karakurt dahil tüm takıma yasak getirildi

Julia Ituma olayında yeni gelişme: Ebrar Karakurt dahil tüm takıma yasak getirildi
Milli voleybolcu Ebrar Karakurt'un intihar ettiği bildirilen Igor Gorgonzola Novara’dan takım arkadaşı Julia Ituma konusunda yeni gelişme yaşandı. Novara'lı oyuncular takım arkadaşı ile ilgili açıklama yapamayacak.

ASLIHAN KAMER TÜREL CAYMAZ/GÜNBOYU

Eczacıbaşı Dynavit, CEV Şampiyonlar Ligi Yarı Finali''nde 3-2 kaybettiği ilk maçın rövanşında Igor Novara''yı 3-0 mağlup ederek finale adını yazdırmıştı.

Maçın ardından Milli oyuncumuz Ebrar Karakurt’un Igor Gorgonzola Novara’dan takım arkadaşı Julia Ituma hayatını kaybetti.

Maç için İstanbul''a gelen 18 yaşındaki Novara oyuncusu Julia Ituma, kaldıkları otelin penceresinden düşerek yaşamını yitirdi.

Voleybolcu Julia Ituma''nın cenazesi olay yeri ve savcının incelemesinin ardından kesin ölüm sebebinin belirlenmesi için Adli Tıp Kurumu''na gönderildi. İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı ise soruşturma başlatmıştı.

La Repubblica’nın haberinde, kızı Julia''nın hayatını kaybettiği haberini aldıktan sonra dün Türkiye''ye hareketinden önce Elizabeth''in "Benim kızım çok güçlüydü. Kendini bir pencereden aşağı atmak istediğine inanamıyorum" dediği ifade edildi.

Anne Elizabeth''in kızının yaşamını yitirdiği yeri ve soruşturma dosyasını bizzat görmek istediği kaydedildi.

Elizabeth''in, Julia''nın son olarak ailesiyle geçen haftaki Paskalya Yortusu''nda bir araya geldiğini ve gayet mutlu olduğunu aktardığı da gazetenin haberinde yer aldı.

Ayrıca Julia''nın Eczacıbaşı Dynavit ile yapılan maçın ardından annesiyle yaptığı telefon konuşmasında, "2 sayı yaptım ama takım kötüydü" dediği aktarıldı.

TELEFONU SİLİNDİ

La Repubblica gazetesi olayla ilgili başka iddiaları da haberlerine taşıdı.

Ituma’nın son telefon görüşmelerinden birini liseden bir arkadaşı ile yaptığını iddia ederek, "Gençlerin yaptığı şekilde kavga ettiler. Sevgililer miydi? Bilinmiyor, ama uzun ve ağır şekilde tartıştılar. Öyle ki sonra çocuk, Julia’nın sakin olduğundan emin olmak için Lucia’ya (Julia Ituma’nın aynı odada kaldığı takım arkadaşı) mesajlar yolladı" yazmıştı.

Gazete bugün de Ituma’nın cep telefonundaki mesajların ve arama kayıtlarının silindiğini yazdı.

Ayrıca gazete, polisin incelemeleri tamamladıktan sonra telefonu İtalyan konsolosluğuna teslim ettiğini, Julia Ituma’nın annesi Elizabeth’in de telefonu gördüğünü belirtti.

Habere göre Ituma’nın annesi şunları söyledi:

"Telefonu gördüm ama tamamen boştu. SMS’ler, arama kayıtları ve Whatsapp mesajları silinmişti. Hatta Whatsapp uygulaması yoktu."

Ölümün ardındaki sır perdesi hala devam ederken Novara’dan yapılan bilgilendirme metninde takım antrenmanının bugün yeniden başladığı ve antrenmanların bir sonraki duyuruya kadar kesinlikle kapalı kapılar ardında devam edeceği, dolayısıyla herhangi bir program açıklanmayacağı bilgisine yer verildi.

Buna göre, takımdaki oyuncuların ruh hali dikkate alınarak takımın hiçbir üyesi, meydana gelen trajediyle ilgili doğrudan veya dolaylı olarak açıklamalarda bulunmayacak veya röportajlar yapmayacak. Takımın üyeleri, yönetmelik hükümlerine uygun olarak (şampiyonanın televizyon haklarını elinde bulunduran televizyon yayıncılarıyla maç öncesi ve sonrası) tamamen sportif nitelikte röportajlar vermekle yetinecekler; bu kurala uyulmazsa, üyeler cevap vermeyecek ve görüşmeyi hemen terk edecekler. Şirket, daha sonra gerekli önlemleri alma hakkını saklı tutacak.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar