Putin süper silahını görücüye çıkardı! Dikkat çeken NATO detayı

Putin süper silahını görücüye çıkardı! Dikkat çeken NATO detayı
Tüm dünya İran ve İsrail arasındaki krizi konuşurken Rusya lideri Putin’den gündeme adeta bomba gibi düşen bir haber geldi. Putin'in 'süper silahı' tanıtımını sonrası Rus basını, NATO’nun şaşkına döndüğünü yazdı.

Dünya geçtiğimiz hafta sonu Ortadoğu'daki İran-İsrail kriziyle çalkalanırken, Rusya lideri Putin'in hamlesi tüm dikkatleri üzerine çekti. Rusya yeni 'süper silahı'nı test etti. Rusya'nın yeni 'süper silahı' olarak adlandırılan füzenin test edilmesi sonrası Rus basını nükleer kapasiteye sahip yeni füze sonrası NATO'nun şaşkına döndüğünü yazdı.

“KUYRUKLU YILDIZA BENZiYOR”

Komsomolskaya Pravda'nın görüşüne başvurduğu Rus savunma uzmanı Albay Viktor Baranet Rusya'nın yeni füze testi sonrasında NATO'nun istihbarat teşkilatlarının şaşkına döndüğünü belirtti. Rus basına açıklamalarda bulunan uzman isim 'Yılan gibi beyaz kuyruğu olan bir kuyruklu yıldıza benziyordu. Dönen kıvrımları ve dönüşleri, Rusya'nın farklı bölgelerinin (Orenburg, Astrakhan, Volgograd, Dağıstan ve diğerleri) sakinleri tarafından şaşkınlıkla izlendi' ifadelerini kullandı.

640xauto-002.webp

SOSYAL MEDYADA GÜNDEM OLDU

Rusya Savunma Bakanlığı'nın mobil füze fırlatıcısından fırlatılan gizemli füze, Kapustin Yar test sahasından gökyüzüne yükselirken tuhaf duman izleri bıraktı. Bu izler, sosyal medyada hızla yayılarak viral oldu. Gözlemciler, füzenin yılan gibi beyaz kuyruğu olan bir kuyruklu yıldıza benzediğini ve dönüşleriyle farklı bölgelerdeki insanları şaşkına çevirdiğini ifade etti.

640xauto-1.webp

BAKANLIK DETAY VERMEDİ

Rusya'nın yeni füze denemesi, Ukrayna krizi ve Batı ile gerilim yaşandığı bir dönemde gerçekleşti. Rusya Savunma Bakanlığı, fırlatmanın devlet test programının bir parçası olduğunu belirtirken, füzenin hedeflerinin tamamlandığını açıkladı. Ancak bakanlık, füzenin adını vermeyi reddederek detaylı bilgi vermekten kaçındı.

bb1ldzgg.jpeg

DIŞ BASININ DİKKATİNİ ÇEKTİ

Batı basını ise füzenin 'süper silah' olarak adlandırılmasını vurgulayarak Putin'in hamlesini manşetlerine taşıdı. İngiliz gazetesi The Sun, "Putin, Batı'nın tespitini önlemek için gökyüzünde 'vals yapan' yeni nükleer kapasiteli balistik füze 'süper silahı' fırlattı" şeklinde bir başlıkla haberi duyurdu. Mirror gazetesi ise "Putin gökyüzünde dönerek NATO'nun tespitini önleyebilecek yepyeni bir süper füzeye sahip" şeklinde yorumladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar