Özel’den Kepez Belediye Başkanı’nın tutuklanmasına tepki: Karar hukuki değil siyasi

Özel’den Kepez Belediye Başkanı’nın tutuklanmasına tepki: Karar hukuki değil siyasi
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Antalya’daki teleferik kazasının soruşturmasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz’ün tutuklanmasına sosyal medya hesabından tepki gösterdi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) lideri Özgür Özel, geçtiğimiz günlerde gerçekleşen teleferik kazasının soruşturmasına ilişkin Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararı hakkında konuştu.

Hukuki süreci yakından takip ettiklerini bildiren Özel, verilen karara tepki gösterdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel, açıklamasında şu ifadeler kullanıldı:

"Antalya'daki teleferik kazası soruşturmasında Kepez Belediye Başkanımız Mesut Kocagöz hakkında verilen tutuklama kararını ve hukuki süreci yakından takip ediyoruz. Ancak Soma'dan İliç'e hiçbirinde kamu görevlilerinin soruşturulmadığı gerçeği ortada iken bu karar hukuki değil siyasidir. Kuşkusuz kazada dahli olan kim varsa kimsenin gözyaşına bakılmamalıdır. Bu kırmızı çizgimizdir. Bu hassasiyetle teleferik kazasındaki adli soruşturmayı yakından takip etmeyi sürdüreceğiz ama sırf partilimiz diye başkanımızı günah keçisi ilan edemezsiniz."

ozle-kepez.jpg

NE OLMUŞTU?

Antalya'nın Kepez ilçesinde 12 Nisan Cuma günü meydana gelen teleferik kazasında bir kişi hayatını kaybetmiş, 10 kişi yaralanmış; teleferik kabinlerinde mahsur kalan 174 kişi de 22 saat süren operasyonla kurtarılmıştı.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, kazayla ilgili olarak 14 şüpheliden 5'inin tutuklandığını duyurdu. Tutuklananlar arasında Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz de bulunuyor.

661c42b8b155e8bdb079d848.webp
Mesut Kocagöz

Soruşturma, Sarısu mevkisindeki Tünektepe Teleferik Tesisi'nde cuma günü gerçekleşen kazanın ardından Antalya Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılmıştı. Gözaltına alınan 13 şüpheliden bazıları Antalya Büyükşehir Belediyesi'ne ait ANET AŞ'nin yöneticileri ve çalışanlarıydı. SSoruşturma kapsamında ANET AŞ'nin eski Yönetim Kurulu Başkanı da olan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz hakkında da gözaltı kararı çıkardı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından 14 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, A.B.S., O.E, S.T. ve S.Y., "Taksirle ölüme ve yaralanmaya neden olma" suçlamalarıyla tutuklandı. Diğer 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, R.T. ise savcılık tarafından serbest bırakıldı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
İlgili Haberler
Öne Çıkanlar